29 Αυγούστου 2012

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Ορίστε γκρινιάρηδες, οι σχεδιασμοί για την  Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της τριμερούς συγκυβέρνησης, ξεκίνησαν.  Πρώτο μεγάλο έργο η αποτελεσματική αντιμετώπιση της «εισιτηριοδιαφυγής» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έτσι, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ανασυντάσσονται οι μηχανισμοί ελέγχου των επιβατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο μέχρι το τέλος του 2012 να περιοριστεί κατά 50% το φαινόμενο της «εισιτηριοδιαφυγής».

Στα πλαίσια αυτά,  παρουσιάζοντας τις 10 προτεραιότητες του υπουργείου για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής του πολίτη, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως προωθούνται άμεσα οι διαγωνισμοί για την τηλεματική των αστικών συγκοινωνιών και μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2013 αναμένεται να επιλεγεί ο ανάδοχος. Προωθείται επίσης ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με επιλογή αναδόχου μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2013, ώστε το σημερινό χάρτινο εισιτήριο να αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές «έξυπνες» κάρτες, κάτι που θα συμβάλει και στην αντιμετώπιση της «εισιτηριοδιαφυγής».

Τώρα, γιατί αυτό το ηλεκτρονικό εισιτήριο μου θυμίζει κάτι παλαιότερο αντίστοιχο με τα Μουσεία και τις σκηνές απείρου κάλλους που είχαν διαδραματισθεί τότε, λόγω της επιλογής του ‘’ακατανόμαστου’’ γερμανικού πάλλευκου κολοσσού και άλλα πολλά, δεν το ξέρω. Μάλλον συνειρμικά και αθέλητα, συνέδεσα αυτή την είδηση με την επαναφορά στις διαγωνιστικές διαδικασίες του γίγαντα των τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών. Ίδωμεν ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου