23 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΕΧΩΣ .....

Το έχουμε αναφέρει και άλλες φορές. Ένα συνεπές blog δεν πρέπει μόνο να ενημερώνει, να καταγγέλλει, να παρεμβαίνει και να προτείνει, αλλά ακόμη να θυμίζει και γιατί όχι να μαθαίνει τους νεώτερους. Και πως μας ήρθε και το λέμε αυτό τώρα ?

Χθες το βράδυ είχαμε μια πραγματικά καταπληκτική συνάντηση με το φίλο μας και ‘’δάσκαλο’’ (κάποιων από εμάς) Θ. σκέτο. Το ‘’δάσκαλο’’ το γράφουμε για τελευταία φορά, γιατί μας ‘’έκραξε’’ λίγο, θεωρώντας ότι θέλουμε να τον βγάλουμε πρόωρα στην εφεδρεία (!!!) και το Θ. σκέτο, γιατί δεν του αρέσει η προσωπική προβολή (λέει).

Ωραίος ο φίλος μας. Ενημερωμένος, χειμαρρώδης, ασυγκράτητος και τι δεν μας είπε. Ξεκινώντας από το blog , τη δομή και τις προοπτικές του, περάσαμε στα οικονομικά δρώμενα,(τρέχοντα και μελλούμενα), περάσαμε στη πολιτική κατάσταση, κουτσομπολέψαμε πρόσωπα και πράγματα και τελικά καταλήξαμε στο αγαπημένο μας. Τι γίνεται με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τις αναμενόμενες δράσεις και έργα, αναμενόμενες αλλαγές προσώπων σε φορείς, κ.λ.π., κ.λ.π.

Η Βάνα, το γατόνι μας ή bad girl όπως αυτοαποκαλείται, ακούγοντας το Θ. είχε μια ιδέα. Να μας ετοιμάσει μια σειρά αναρτήσεων για την ιστορική διαδρομή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από τότε που τη βίωσε αυτός, μέχρις σήμερα. Έτσι ώστε το blog μας να διαφοροποιηθεί λίγο, να θυμίσει σε κάποιους, αλλά και να μάθει σε κάποιους άλλους.
Και σαν κουλτουριάρα και ροκού, προσπάθησε να το περάσει στον Θ.,  με μια παράφραση του ‘’Λαός που ξεχνά, είναι καταδικασμένος …’’

Απόλυτα αρνητικός ο Θ. Δεν έχει καιρό, τρέχει με άλλα πράγματα, που να βρίσκει αρχεία και σημειώσεις και άλλα τέτοια, ήταν η ασπίδα του στις επιθέσεις της Βάνας, μέχρις που συνέβη το μοιραίο, για αυτόν. Χτύπησε το κινητό του !!!  Με το που ακούει το mp3 ήχο η Βάνα πετάγεται πάνω. ‘’Όχι ρε γαμώτο, το Mirage με τον Jean Lyc Ponty’’. Τα χάσαμε όλοι, μέχρι και ο φίλος μας ο Θ. ‘’Που τον ξέρεις εσύ καλέ, μικρή κοπέλα ?’’, τη ρώτησε.

Αυτό ήταν, η συζήτηση έφυγε σε μουσικά θέματα. Ο Θ. έκανε πάλι τα μαθήματα του και σε αυτό το τομέα, του άλλαξε η διάθεση, ήπιε και δεύτερο ποτήρι (που δε το συνηθίζει) και τελικά το bad girl τα κατάφερε. Του απόσπασε την υπόσχεση να μας ετοιμάσει κάτι για το blog και ένα cd για αυτήν.

Έτσι, εάν όλα πάνε καλά, (που είμαστε σίγουροι για αυτό), σε μερικές ημέρες θα καθιερώσουμε μια σειρά αναρτήσεων που θα πραγματεύεται την ‘’Εισαγωγή της Πληροφορικής στο Δημόσιο Τομέα’’ , γιατί για τον όρο ‘’Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση’’, ο φίλος μας ο Θ. έχει πολλές ενστάσεις και αντιρρήσεις (ελπίζω το bad girl, να επέμβει και εδώ). Και μάλλον θα έχουμε να πούμε πολλά. Από όλους εσάς, οποιαδήποτε συνεισφορά σας δεκτή, εάν όχι επιβεβλημένη. Περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου