24 Αυγούστου 2012

ΗΔΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Παρασκευή πρωί, πολύ ζέστη έξω, κοιτάζω την πρωινή ηλεκτρονική αποδελτίωση και … νάτο το ΘΕΜΑ. Διευκρινήσεις της ΗΔΙΚΑ για το ΜΕΓΑΛΟ (!!!) έργο της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Τι γίνεται εδώ βρε παιδιά ? Είχα την εντύπωση ότι κάποιοι θα το έβλεπαν πάλι, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Και για να εξηγούμεθα.

Κατά γενική ομολογία το σημερινό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αφού πέρασε χίλια – μύρια κύματα έχει σταθεροποιηθεί, έχει γίνει αποδεκτό, γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν μάθει να το χειρίζονται, έχει κάνει τα APISAPIMAPI του, έχει επανειλημμένως εξαγγελθεί σε forum και ημερίδες ότι όλα πάνε καλά (με στατιστικά και άλλα επικοινωνιακά καλούδια) και ότι μέχρι On LineReal Time πληροφόρηση δίνει πλέον, έχει εξαγγείλει ο Σαλμάς ότι από 1η Σεπτέμβρη θα ενοποιηθεί και θα συνλειτουργεί με όλα τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα του ΕΟΠΥΥ,  έχει ομολογηθεί από τους εμπλεκόμενους stakeholders ότι προχωράμε σε άλλα θέματα πλέον, κ.λ.π. κ.λ.π.

Και αναρωτιέμαι εγώ ο πτωχός πόπολος, γιατί ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ το έργο από την αρχή ? Γιατί να δοθούν 37.000.000€  (ενημερώνω ότι το έργο προβλέπει ‘’απρόβλεπτα ‘’, προαίρεση το λένε , 12.500.000€), για κάτι που δουλεύει ?  Πρέπει να μεταγραφεί σε άλλη πλατφόρμα ? Υπάρχει καμία υποχρέωση μας σε κάποιους από τους Γαλλο – Γερμανο – Σουηδο και άλλους εταίρους μας ?  Γιατί δεν πηγαίνει να καλύψει άλλες πραγματικές τεχνολογικές ανάγκες του χώρου ? Γιατί, γιατί, γιατί …… Τι να πρωτοπώ.

Και σαν να ακούω τώρα τις αιτιολογίες των υπευθύνων της ΗΔΙΚΑ. (1).Αυτό το σύστημα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα. (2). Ναι μεν λειτουργεί σήμερα, αλλά του λείπουν πολλά ακόμη (3). Το σημερινό δεν έχει BI ούτε Epsos, ενώ το νέο θα έχει (4).Οι υποδομές της ΗΔΙΚΑ δεν επαρκούν (5). Δεν έχουμε παντού Internet (6).Αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση (7). Γιατί να χάσουμε το έργο και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ ?.   Έχω κατά νου άλλα 13 ΓΙΑΤΙ, αλλά θα καταχραστώ το χώρο που μου αναλογεί και δεν το θέλω.

Θα ρωτήσω όμως τους υπεύθυνους του Υπουργείου Υγείας, που είναι ο Κύριος του Έργου, και την ομάδα του Μαξίμου που ασχολείται με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Τα ξέρουν και τα παρακολουθούν όλα αυτά ?  Εντάξει, το έργο το βρήκατε από τους προηγούμενους και το Κράτος (κατά τα γνωστά) έχει συνέχεια. Ναι, αλλά πρέπει να έχει και συνέπεια με στόχους, πόρους και αποτελέσματα.

Θα επανέλθουμε σύντομα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου