25 Αυγούστου 2012

ΠΕΡΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ....

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη, ο Μ. Σαλμάς αρνήθηκε πως υπήρξε ποτέ επίσημη κυβερνητική δέσμευση για πλαφόν 1.500 ευρώ το χρόνο για κάθε ασθενή. «Δεν υπήρξε ποτέ στο τραπέζι το πλαφόν των 1.500 ευρώ. Ήταν μια μελέτη ενός ιδρύματος ΚΕΠΕ. Κάποιος τεχνοκράτης το σχεδίασε, που δεν είχε ιδέα από πρακτική πολιτική - και αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί», εξήγησε.

Για να δούμε τώρα το εάν κάποιο ίδρυμα ΚΕΠΕ (το ακούς Στουρνάρα !!) και κάποιος τεχνοκράτης έχουν δίκιο ή άδικο. Διαβάζουμε λοιπόν στο πρόγραμμα υγείας της Ν.Δ., που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Σαλμάς και στο σημείο που αναφέρεται για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας :

‘’Το κόστος καταβάλλεται από το Ταμείο και ελέγχεται με καθορισμό σταθερής δαπάνης ανά ασθενή και διαγνωστική κατηγορία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. (σελίδα 184) ‘’.
Μήπως μπορεί να μας πει τι εννοεί ο ποιητής και οι δικοί του τεχνοκράτες ?

Έχει δίκιο όμως στο ότι ο καθορισμός σταθερής δαπάνης ανά ασθενή και διαγνωστική κατηγορία δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη. Δεν έχει ειπωθεί δηλαδή ακόμη εαν, θα είμαστε στα 1.500€ (απλή περίπτωση) μέχρις 1962,35€ (για σύνθετη περίπτωση), ή κάτι άλλο. Το αναμένουμε με ενδιαφέρον ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου