19 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΕΣΠΑ - ΤΖΗ

Αγαπητοί φίλοι Διαχειριστές.

Με δεδομένο το μηδενισμό του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων, το κόψιμο των υπερωριών, επιτροπών και οδοιπορικών, σε συνδυασμό με την άδικη και αντισυνταγματική μείωση του μισθού μας, μια κατηγορία συναδέλφων αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πώς θα αναπληρώσουμε τη χασούρα.  Η μοναδική πηγή ισοδύναμου αποτελέσματος είναι μόνο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αλλά και αυτά είναι υπό επιτήρηση. Τι κάνουμε τώρα ?

Προτείνω λοιπόν να πάμε σε παλιές, δοκιμασμένες συνταγές. Πρώτα απ’ όλα να καθιερώσουμε σε όλους τους διαγωνισμούς την αυτεπιστασία.
Ας είναι καλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι διάφοροι σύμβουλοι τους, που την πήραν από τα τεχνικά έργα και τη καθιέρωσαν σε όλα τα έργα.

Τι είναι αυτεπιστασία ? Έλα καλέ, πάρα πολύ απλό. Σε κάθε διαγωνισμό μελέτης, τεχνικής υποστήριξης, εμπειρογνωμοσύνης, ανάπτυξης, κ.λ.π. ένα κομμάτι θα το αναλαμβάνουμε να το κάνουμε εμείς ‘’με ίδια μέσα’’. Θα προσλαμβάνουμε  δικούς μας (θα κάνουμε και εξυπηρετήσεις βέβαια, όπου πρέπει)  με μπλοκάκι ή σύμβαση ορισμένου χρόνου ή απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, θα μπαίνουμε και εμείς σαν επιστημονικοί υπεύθυνοι, ή σαν υπεύθυνοι ομάδων εργασίας, ή σαν εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και … ορίστε η τσόντα στο μισθό που πήγαν να μας κόψουν. Άσε τη task force και τους άλλους να λένε. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Εδώ βέβαια έχουμε ένα πρόβλημα. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν έργα και προτάσεις για ένταξη. Και μεταξύ μας, οι προτάσεις που υπάρχουν δεν περπατάνε. Όταν τα σχεδιάζαμε το 2009 και το 2010 ήταν καλά, αλλά τότε ήταν και αλλιώς βρε παιδί μου. Που να ξέραμε ?

Τέλος πάντων θα βρούμε τη λύση και εδώ, με δοκιμασμένη συνταγή πάλι. Θα βάζουμε βαρύγδουπους τίτλους στα έργα και θα τα ‘’σπρώχνουμε’’. Και είναι και καλό το timing. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και θα τρέξουν όλα με ολυμπιακές διαδικασίες (τι ωραίες εποχές, τότε !!!!).

Όταν με το καλό έρθουν οι κοινοτικοί για έλεγχο, το πολύ – πολύ να απεντάξει κάποια από αυτά. Και τι έγινε. Θα ζητήσουν τα λεφτά πίσω. Αλλά από μένα θα τα πάρουν ? Όχι βέβαια, από το προϋπολογισμό θα τα πάρουν ή κανένα κορόιδο ανάδοχο, που δεν θα ξέρει πώς να τη παλέψει.

Αυτό είναι. Πάμε τώρα να επεξεργασθούμε καμία πρόταση και να βγάλουμε και καμιά πρόσκληση. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από κοινοτικούς πόρους είπαν τα αφεντικά.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και ελπίζω όλα να πάνε καλά, με τη βοήθεια της Παναγιάς, πάντα.

(Σ.Σ.  Μη βιασθεί κανείς να πει ότι δεν γίνονται αυτά και ότι υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και υπάρχουν διαχειριστικές αρχές και ειδικές γραμματείες και μπλα, μπλα, μπλα….. ΘΑ ΧΑΣΕΙ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου