Αποδείξτε τη φερεγγυότητά σας, προκαλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος με επίσημη ανακοίνωσή του στις 3 Αυγούστου διαβεβαίωνε ότι θα έχουν αποπληρωθεί οι εφημερίες έως τις 15Αυγούστου.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Ως γνωστόν η αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών καθυστερεί δραματικά, εξαναγκάζοντας πολλές Ενώσεις να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις. Υπάρχουν μάλιστα Νοσοκομεία που δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες από την αρχή του έτους.
Η 15η Αυγούστου παρήλθε και ως εκ τούτου προκαλούμε τον κ. Λυκουρέντζο να αποδείξει την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του, υποδεικνύοντας έστω κι ένα Νοσοκομείο της χώρας στο οποίο έχουν αποπληρωθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών!»
 
Ο κ.Βαρνάβας υπογραμμίζει μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή σε δεκάδες νοσοκομεία γίνονται προσπάθειες να περικοπούν κι άλλο οι εφημερίες καθιστώντας τη λειτουργία τους επικίνδυνη για τους ασθενείς. 
Όπως εξηγεί οι εφημερίες κόβονται από τις διοικήσεις: «χωρίς μάλιστα να τηρούν καμία νόμιμη διαδικασία, οδηγώντας την εφημέρευση σε όρια ακραίας επικινδυνότητας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ασθενών».
 
Για το λόγο αυτό οι νοσοκομειακοί γιατροί ετοιμάζουν έναν …θερμό Σεπτέμβρη για τον κ.Λυκουρέντζο καθώς τονίζουν: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος τη λειτουργία των Νοσοκομείων και την ασφαλή εφημέρευσή τους. Καλούν την ελληνική κοινωνία να αντιταχθεί άμεσα και σθεναρά σε όσα εκκολάπτονται στο υπουργείο Υγείας και πρόκειται ν΄ ανακοινωθούν σε λίγες μέρες». 
 
Αναδημοσίευση από : http://www.iatropedia.gr