23 Αυγούστου 2012

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΑΙ ....

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 80 μέτρα έχει έτοιμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ. Όπως σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Vima fm, από τον επόμενο κιόλας μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «αλλαγής πλεύσης» του οργανισμού, ο αρχικός σχεδιασμός του οποίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, παρουσίαζε αδυναμίες στο κομμάτι των εσόδων, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όπως πρέπει.

«Θα γίνει προσπάθεια για περιστολή των εξόδων του ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως να θίγεται ο πυρήνας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους. Ο ΕΟΠΥΥ είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα μας και για αυτό το λόγο έχει τη δύναμη να διαπραγματευτεί» επεσήμανε ο Μάριος Σαλμάς, επαναλαμβάνοντας πως θα περιοριστεί το κέρδος των παρόχων υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό. «Όποιος δεν θέλει, δεν συμβάλλεται» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως ξεκινά η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας άφησε ουσιαστικά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σε περίπτωση που τα μέτρα που θα ληφθούν για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης (60 στον αριθμό) δεν αποδώσουν. «Δεν το έχω στο τραπέζι προς το παρόν» τόνισε.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου