21 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΓΑΠ...

Αντιγράφουμε από το www.spirospero.gr, αλλά υπάρχει και σε άλλους διαδικτυακούς τόπους.
papandreΠρώτη Ανάρτηση 20 Αυγούστου 2012 | 22:11
Δεκατέσσερις έως και είκοσι ειδικοί σύμβουλοι υπηρέτησαν στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, με συνολικές αποδοχές που έφθασαν στη διάρκεια της διετίας στο ποσό των 500.000 ευρώ.
Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν από τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης, σε απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου.
Στην ερώτησή τους, οι δύο βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για τον ακριβή αριθμό των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου, τον προσδιορισμό του τομέα στον οποίο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και τη συνολική αμοιβή τους.
Επίσης, είχαν ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή οι εκθέσεις-συμβουλές τους, "ώστε να εμφανιστεί το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς το Ελληνικό Κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους στο μέγεθος των αμοιβών τους".
Στην απάντησή της, η γενική γραμματεία της Κυβέρνησης, διευκρινίζει πως οι ειδικοί σύμβουλοι που υπηρέτησαν στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού (νυν γ.γ. Πρωθυπουργού) με διορισμό ή απόσπαση ήταν τρεις τον Οκτώβριο του 2009, ενώ τον Νοέμβριο ο αριθμός τους ανέβηκε στους 9 και τον επόμενο μήνα έφθασαν στους 14.
Από τον Φεβρουάριο του 2010, ο αριθμός των συμβούλων ανεβαίνει στους 17 για να αγγίξει τους 20 τον Ιούνιο-Ιούλιο του ίδιου έτους.
Όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση, το έτος 2009 οι ειδικοί σύμβουλοι στοίχησαν στο ελληνικό Δημόσιο 62.649 ευρώ, ενώ το έτος 2010 η μισθοδοσία τους ανήλθε στις 505.533 ευρώ για να πέσει το έτος 2011 στις 429.657 ευρώ.
Συνολικά δηλαδή πληρώσαμε συνολικά 997.835 ευρώ.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.
Καλά, ο Λοβέρδος είχε περίπου πενήντα (50), ο Λυκουρέντζος δέκα τέσσερεις (14) μέχρι χθές και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει, ο ΓΑΠ που ήταν και πρωθυπουργός μας πείραξε ?
Και για να εξηγούμεθα, δεν είναι από τους αγαπημένους μας για να τον υπερασπιστούμε, ούτε οι σύμβουλοι του ήταν ότι το καλύτερο. Αλλά το σωστό, σωστό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου