15 Δεκεμβρίου 2012

''ΕΙΔΙΚΟΙ', ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ !!!!

Το ωραίο με αυτή τη Κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς εταίρους που την αποτελούν, είναι ότι προσπαθούν να πείσουν τον απλό κόσμο με διάφορα επιχειρήματα που είναι (επιεικώς) της πλάκας και το χειρότερο (για αυτούς) είναι ότι δεν επικοινωνούν ούτε στοιχειωδώς μεταξύ τους, ώστε να μη γίνονται ρεζίλι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γέλιο που έπεσε προχτές όταν, στέλεχος της κυβερνητικής τρόικας ‘’τράβαγε’’ τα (κομοδινί ?) μαλλιά του, μπροστά στο τηλεοπτικό φακό, ότι στο υπουργείο του δεν υπάρχει προσωπικό για διαθεσιμότητα ή ανακύκλωση και την ίδια στιγμή ο μηχανισμός του Υπουργείου του Μανιτάκη τους πέταγε έξω από τα μητρώα του !!!

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν προσπαθούν να κάνουν περάσουν και
διάφορες ελληνοκουτοπονηριές και στον μηχανισμό υποστήριξη της τρόικας.

Έλα όμως που κάτι γατόνια κάτι έχουν πάρει χαμπάρι και το έχουν σφυρίξει και στον Αλέξη και στον Νίκο (μην ρωτάτε ποιόν Νίκο !!), και προβλέπεται μεγάλος τζερτζελές. Τουλάχιστον στη Βουλή σίγουρα.

Ποιο είναι αυτό το κάτι ? Η παλαιοκομματική αντίληψη νεόκοπων και μη υπουργών, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα προσπαθούν να φροντίζουν τα ''δικά τους παιδιά'', τους κομματικούς περιφερειακούς αρχηγίσκους τους, τους φίλους των ‘’υποστηρικτών’’ τους και όχι μόνο και να τα εντάσσουν σε κάποιες κατηγορίες ...

Ας δούμε όμως ποίες είναι αυτές οι κατηγορίες  :

(1). Δημόσιοι Υπάλληλοι – ''Ειδικοί''.
Κατηγορία υπαλλήλων που, κάνοντας χρήση νομικών παραθύρων, κρατάνε τη βασική θέση και μισθό τους, αλλά ορίζονται και ‘’ειδικοί’’, οπότε τσιμπάνε και άλλο ένα 40 – 50% plus.

(2). Επαγγελματίες Εξαιρούμενοι.
Κατηγορία υπαλλήλων, που ορίζονται και αυτοί ‘’ειδικοί’’, αλλά διατηρούν το δικαίωμα να εξασκούν ελεύθερα και απρόσκοπτα και την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Τώρα, πότε ασχολούνται με το ''ειδικιλίκι'' είναι άλλη ιστορία.

(3). Συνταξιούχοι – ''Ειδικοί''.
Χωρίς σχόλια για αυτούς. Η ελληνική έκφανση της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε όλο της το μεγαλείο.

(4). Διευθυντές – Διπλοθεσίτες.
Καινούργιο αυτό. Διευθυντές οι οποίοι έχουν την ευθύνη δύο (2) Διευθύνσεων. Άγνωστο γιατί. Ίσως λόγω αυξημένων προσόντων (!!!!).

Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις των υπεύθυνων υπουργών στη Βουλή. Και ακόμη περιμένω να δω ποιοί θα την πληρώσουν ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ η εντολή Σαμαρά για μείωση των ''Ειδικών''.

Μην ανησυχείτε, θα σας ενημερώσω,  βρεεε. Έτσι για την ιστορία....

(Υ.Γ. Γιατί με όλα αυτά μου ήρθε στο μυαλό ο Πρίγκηπας Ανδρέας ?. Γιατί ?)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου