16 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΔΥ 2012 .....

Απ΄ αφορμή το συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΣΔΥ και ο κοσμήτοράς της κ. Κυριόπουλος θυμηθήκαμε το παρακάτω Πανεπιστημιακό ανέκδοτο.
Διαβάστε το και θα το σχολιάσουμε στη συνέχεια.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο λαγός καθόταν κάτω από ένα δέντρο και σημείωνε κάτι σε ένα τετράδιο. Περνάει η αλεπού από δίπλα, τον παρατηρεί με απροσποίητο ενδιαφέρον, και τον ρωτάει:

- Τι γράφεις ρε λαγέ εκεί πέρα;

- Κρατάω σημειώσεις για τη διατριβή μου, απάντησε ο λαγός.
- Σοβαρά; ρώτησε ειρωνικά η αλεπού. Και σαν τι θέμα έχεις αν επιτρέπεται;
- Η υπεροχή των φυτοφάγων ζώων έναντι των σαρκοφάγων.

Η αλεπού δεν κρατήθηκε και έβαλε τα γέλια. Τότε ο λαγός της είπε:

- Δε με πιστεύεις; Έλα μέχρι τη σπηλιά στο ξέφωτο παραδίπλα να σου δείξω το υλικό που έχω συγκεντρώσει.

Η αλεπού τσίμπησε, μπήκε μαζί με το λαγό στη σπηλιά και μετά από λίγο ακούστηκαν ήχοι φριχτής βίας. Μετά έπεσε σιωπή, μέχρι που η αλεπού σύρθηκε έξω από τη σπηλιά σε άθλια κατάσταση, ενώ ο λαγός ατσαλάκωτος ξαναπήγε κάτω από το δέντρο του και συνέχισε να κρατάει σημειώσεις.

Μετά από λίγο, πέρασε ο λύκος. Είδε το λαγό και ρώτησε όλο ενδιαφέρον:

- Τι νέα, λαγέ;

- Τα ίδια, απάντησε ο λαγός, ετοιμάζω το διδακτορικό μου.
- Το ποιο;
- Το διδακτορικό μου, με θέμα την υπεροχή των φυτοφάγων ζώων έναντι των σαρκοφάγων.

Ο λύκος χασκογέλασε, και τότε ο λαγός προσφέρθηκε να του δείξει το υλικό που είχε συγκεντρώσει. Ο λύκος τον ακολούθησε χαχανίζοντας στη σπηλιά, όπου διαδραματίστηκαν σκηνές φριχτής βίας μέχρι που ο λύκος σύρθηκε καταματωμένος έξω από τη σπηλιά και ο λαγός ατσαλάκωτος έπιασε τη συνηθισμένη του θέση κάτω από το δέντρο, κρατώντας σημειώσεις.

Μετά από λίγο, πέρασε και η αρκούδα. Χαιρέτησε το λαγό, αλλά μετά κοντοστάθηκε και εξέφρασε την απορία της για την απασχόλησή του. Ο λαγός με ύφος μπλαζέ εξήγησε ότι κάνει διδακτορικό με θέμα την υπεροχή των φυτοφάγων κλπ. Η αρκούδα αντέδρασε κάπως υποτιμητικά και ο λαγός προσφέρθηκε να της δείξει το υλικό του στη σπηλιά. Ακολούθησαν σκηνές φριχτής βίας, μέχρι που αρκούδα σύρθηκε έξω από τη σπηλιά σε άθλια κατάσταση. Πίσω της βγήκε ο γνωστός ατσαλάκωτος λαγός, ακολουθούμενος αυτή τη φορά από το λιοντάρι.

Το λιοντάρι έριξε μια αφηρημένη ματιά στα λιπόθυμα ζώα που κείτονταν στο ξέφωτο. Ύστερα στράφηκε στο λαγό και πιάνοντάς τον προστατευτικά από τους ώμους του είπε:

- Και όπως σου έλεγα λοιπόν λαγέ, δεν έχει και τόση σημασία το θέμα της διδακτορικής σου διατριβής. Αυτό που έχει σημασία είναι ο επιβλέπων καθηγητής.
œ  

Τώρα λοιπόν που πληροφορηθήκαμε από το λιοντάρι τι έχει πραγματική σημασία σε μια επιστημονική εκδήλωση ας αποπειραθούμε να συνδέσουμε το ανέκδοτο με την πεζή πραγματικότητα.
Διοργάνωσε η ΕΣΔΥ και ο κοσμήτοράς της κ. Κυριόπουλος συνέδριο στο Ξενοδοχείο Χίλτον τη βδομάδα που μας πέρασε (κλικ
εδώ).
Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολοι καιροί για συνέδρια. Ιδιαίτερα αυτά που δεν απευθύνονται σε ιατρικές ειδικότητες αλλά αφορούν στη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, πρέπει να εξασφαλίσουν χορηγούς μεγάλης οικονομικής επιφάνειας εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε πολυτελές ξενοδοχείο.
Γιατί όμως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να επενδύσουν σ΄ ένα συνέδριο που αναφέρεται στις πολιτικές υγείας και δεν αφορά άμεσα τις πωλήσεις τους;
Κι όμως! όλα εξασφαλίστηκαν μια χαρά. Ακόμη και τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα διέθετε το συνέδριο ως ομιλητή.
Πώς έγινε αυτό το οργανωτικό θαύμα;
Οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σωστή επιλογή εταιρείας που ανέλαβε τη διοργάνωση του συνεδρίου και πρόκειται για την Mindwork Business Solutions.
Εάν δεν ξέρετε την εν λόγω εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων κάντε κλικ εδώ και θα σας λυθούν οι απορίες.
 Είναι αξιοπρόσεκτο πως οι χορηγοί του συνεδρίου είχαν καταταγεί σε κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοσμηματοπωλείο: πλατινένιοι, χρυσοί και αργυροί!
Όσοι λοιπόν θέλετε να διοργανώσετε συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο, με πολλούς χορηγούς και ομιλητή τον κ. Στουρνάρα ξέρετε το δρόμο: Mindwork Business Solutions.

Πηγή :  Δημήτρης Βαρνάβας  από  το  http://www.ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου