15 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ, ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ !!!! ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ?

Επικοινωνιακό σαρανταοκτάωρο της κυβερνητικής τρόικας για το πακέτο – μαμούθ (!!!), ‘’κρίση’’ στο κόμμα του Καμένου , διαθεσιμότητα ή ανακύκλωση για τους δημόσιους υπαλλήλους, προσπάθειες του Λοβέρδου να ξαναβγεί στην επικαιρότητα,  φορολογικό νομοσχέδιο ως συνήθως μπάχαλο, πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υποδούλωσης της χώρας (στα μουλωχτά) κ.α, κ.α, πέρασε και αυτή η βδομάδα.

Και τώρα, το μεγάλο ερώτημα (για λίγους, δυστυχώς)  : Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς τους Βαρβάρους ? Τέρμα το κοίταγμα στις Βρυξέλλες. Τα πήραμε (!!), που θα πρέπει να κοιτάμε τώρα ?

Για να δούμε όμως τι πήραμε , ή μάλλον θα πάρουμε από την Δευτέρα με το καλό.

Η δόση αυτή είναι 34,4 δις €, από τα οποία τα 16 δις€ θα πάνε στις Τράπεζες για την αναγκαία κεφαλαιοποίηση τους, η οποία αυτόματα και σε μεγάλο βαθμό τις βάζει υπό την επιτροπεία των δανειστών μας.

Από τα υπόλοιπα  18,4 δις τα 7 δις € θα πάνε για ληξιπρόθεσμες οφειλές  και 11,3 για μείωση του δημόσιου χρέους. Όθεν δεν μένει τίποτα για την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας.

Προσβλέπουμε τώρα στα υπόλοιπα 18 δις € που (θεωρητικά) θα έρθουν στο πρώτο τρίμηνο του 2013, εάν και εφόσον …..

Τι θα γίνει με αυτά ?  Άγνωστον.  Από λόγια, εξαγγελίες, σχεδιασμούς  και υποσχέσεις, άλλο τίποτα. Από ουσία όμως μηδέν. Έχει ο θεός που λέμε …

Οπότε συμπερασματικά, όλοι εμείς οι απλοί πολίτες δικαιούμαστε να ρωτάμε,

Τα πήραμε, τα πήραμε. Αλλά τι πήραμε ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου