2 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ - ΠΙΚΡΑ & ΠΟΝΟΣ !!!

Χτές λόγω πρωτομηνιάς είπα να ευχαριστήσω όλους εσάς ‘’πικραμένα συντρόφια’’ και να σας πω για την εργάρα των 120.000€ του Υπουργείου Υγείας.

Σήμερα, μιας και μπήκαμε στην δεύτερη ημέρα, δεν έχω ευχάριστα πράγματα να σας πω, αν και βέβαια, αυτά καίνε και τσουρουφλάνε  κάποιους ‘’μεγάλους’’ οι οποίοι είχανε επενδύσει σε αέρα.

Τι έχουμε λοιπόν. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η αλήστου μνήμης ειδική γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκηρύσσει τέσσερα έργα – μελέτες προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων € το καθένα, σύνολο 5.000.000€ δηλαδή, και τα οποία ήταν :

·        Μελέτη για τη μείωση των διοικητικών βαρών.
·        Μελέτη για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης από τις δημόσιες υπηρεσίες.
·        Παρέμβαση στο τομέα πολιτικής των γεωργικών επιδοτήσεων και
·        Μελέτη για τη πολιτική στο τομέα των Δημόσιων Προμηθειών.

Έγιναν τα διάφορα από τους ‘’Συμβουλευτικατζήδες’’, κατέβηκαν σχήματα και ενώσεις, ανοίγουν οι τεχνικές, γίνονται αξιολογήσεις και έτσι φθάνουμε τον Μάιο του 2012 για να ανοίξουν οι οικονομικές. Ωραία και καλά μέχρις εδώ, μόνο που πλακώνουν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες χαλάνε λίγο την διαδικασία. Όλα σε αναμονή....

Προ ημερών έγινε η 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπου ανακοινώθηκε ότι σταματά η περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία των συγκεκριμένων έργων και ότι αυτά θα υλοποιηθούν στα πλαίσια μιας σύμβασης που έχει ενεργοποιήσει η Ελληνική Κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ.

Πόνος και Πίκρα στους έτοιμους για να πάρουν τα έργα Συμβουλευτικατζήδες, οι οποίοι τώρα μαζεύονται στα Κολωνάκια, Χαλάνδρια και Ψυχικά να δουν που θα προσφύγουν για να καταγγείλουν την διαδικασία, το υπουργείο, την ελληνική κυβέρνηση, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την.., την.., την.., και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Δεν ξέρω τι ‘’αντισταθμιστικά’’ θα πετύχουν όλοι αυτοί οι λεβέντες, αλλά ένα συμπέρασμα βγαίνει. The Party Is Over.

Τώρα, καλό είναι αυτό, κακό είναι αυτό, ο καιρός θα δείξει .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου