10 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΙΟΥΡΟΥΝΗ .....

Το θέμα της τέως Διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Ελένης Σιουρούνη, είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε μερικά σημεία από τη διαδρομή της. Η κα Σιουρούνη λοιπόν διορίσθηκε Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, διατηρώντας και την θέση της στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας, έχοντας κατορθώσει να πετύχει απόφαση ώστε   να μετατραπεί το καθεστώς εργασίας της στο ΑΤΕΙ, από Πλήρους σε Μερικής Απασχόλησης. Αυτά τον Μάιο του 2010.  Θυμίζουμε ότι εκείνη την εποχή, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ήταν ο Νίκος Πολύζος, ο οποίος είχε περάσει από το ΑΤΕΙ Καλαμάτας σαν καθηγητής και μάλιστα είχε φέρει σε υπηρεσίες του ΥΥΚΑ, αρκετούς συνεργάτες του από το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Αρχές του 2012 το ΑΤΕΙ αποφασίζει να ανακαλέσει την απόφαση του και να επαναφέρει τη κα Σιουρούνη σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, γεγονός που την οδηγεί σε αντιδικία με το ΑΤΕΙ, γιατί θα έπρεπε να επιλέξει μια από τις δύο θέσεις της.

Η νομική αντιδικία δεν την ευνόησε και έτσι τον Απρίλιο του 2012, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το ΑΤΕΙ και να παραμείνει Διοικήτρια Νοσοκομείου.

Από τη γενικότερη αντιδικία της παραθέτουμε ένα δικό της απόσπασμα , χωρίς κανένα σχόλιο…

‘’ Παρ’ όλα αυτά και αφού απερρίφθη η αίτησή μου για αναστολή εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων και για να μη κατέχω δύο θέσεις στο Δημόσιο, παρόλο που έστω και με καθυστέρηση δύο (2) και πλέον ετών είχε ξεκινήσει η διαδικασία μονιμοποίησής μου, υπέβαλλα αίτηση παραίτησης από το ΤΕΙ, λόγω συνταξιοδότησης, αρνούμενη να παραμείνω σε ένα τμήμα στο οποίο η έννοια «συναδελφικότητα» για κάποιους, είναι μάλλον άγνωστη λέξη.’’

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω για καθηγήτρια αν κάνει αλλά για Διοικήτρια Νοσοκομείου δεν το έχει. Εκτός αυτού δεν έχει και το πολιτικό ένστικτο να μη λέει κοτσανες επι το επιεικέστερον. "Αχ΄κατακαϋμενη Ρούμελη τι σού μελλε να πάθεις". Αλήθεια ο Πολύζος που τρώει ψωμί τώρα στη μετα ΓΑΠ εποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή