18 Φεβρουαρίου 2013

ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ''ΣΑΛΜΑ''. ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Ανάστατοι από τη νέα λίστα Σαλμά  για τα φάρμακα υψηλού κόστους  είναι ασθενείς και φαρμακοποιοί.
 
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι:
 
«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις  δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Σαλμά σχετικά με τη διαγραφή 600 φαρμάκων υψηλού κόστους, από τον  σχετικό κατάλογο».
 
Κατά την άποψη του κ. Σαλμά  και φυσικά της συγκυβέρνησης από όπου προέρχεται, κακώς τα φάρμακα αυτά είχαν ενταχθεί στον κατάλογο και έπρεπε να διαγραφούν ώστε οι ασθενείς να τα προμηθεύονται πλέον από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Θα παραμείνουν 300 περίπου φάρμακα και έτσι θα υπάρχει μείωση της δαπάνης.
 
Εγώ θα έλεγα και τη μείωση της  ζωής στην Ελλάδα στα άτομα που  πάσχουν από χρόνιες και ανίατες  ασθένειες.
Με λίγα λόγια θυσιάζονται οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, οροθετικοί AIDS) στο όνομα των περικοπών των δαπανών, στέλνοντάς τους στο θάνατο, αφαιρώντας τους το δικαίωμα της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας.
 
Συνεχίζοντας να επισημάνω ότι  κατά την ΠΕΦΝΙ:
 
«Ο νέος κατάλογος αφορά μόνο στην εμπορική ονομασία 233 φαρμάκων, ενώ  ο κατάλογος που ίσχυε μέχρι σήμερα περιελάμβανε την εμπορική τους ονομασία και αναλυτικά όλες τις μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες. Έτσι προέκυπτε ο αριθμός 870 και όχι περιττά φάρμακα. Η πραγματικότητα είναι ότι αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο 67 φάρμακα – που απευθύνονται στις πιο ευαίσθητες κατηγορίες που προανέφερα - και 5 άλλα φάρμακα μικρής αξίας (που είναι αδιάφορο αν θα διαγραφούν). Τα φάρμακα που παραμένουν αμετάβλητα δεν οδηγούν σε εξοικονόμηση παρά μόνο σε πρόσθετη ταλαιπωρία. Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι για τα φάρμακα που διαγράφηκαν δεν υπάρχει πλέον καμία νόμιμη διαδικασία εκτέλεσης συνταγών και χορήγησής τους σε εσωτερικούς ασθενείς από τα φαρμακεία των νοσοκομείων».
 
Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν  του καταλόγου και προς τι οι δηλώσεις περί ανάγκης περιορισμού των φαρμάκων; Αφήνω την φαντασία σας να το επεξεργαστεί. Εγώ πάντως βλέπω καθημερινά την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Έναν σύγχρονο «κανιβαλισμό».
 
Πολιτικό γραφείο
Ευγενίας (Τζένης)  Βαμβακά
Βουλευτού Β’ Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ
Τηλ. 2103708180 – Τηλ./ FAX: 210 4929349
  E-mail : vamvaka@parliament.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου