20 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΛΜΑ - ΕΟΦ !!!

Σε μια τρικομματική κυβέρνηση όπου συνυπάρχουν πολλά στελέχη διαφορετικών κομμάτων οι κόντρες είναι μάλλον αναπόφευκτες. Διαβάστε τη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει σχεδόν επίσημα πια μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τούντα. 

Ξεκάθαρα πια ο Μάριος Σαλμάς μιλά εναντίον του προέδρου του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα. Μάλιστα του επιρρίπτει ευθύνες για τα λάθη που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην τιμολόγηση των φαρμάκων τονίζοντας σε κατ ιδίαν συνομιλίες ότι: «Ο ΕΟΦ φταίει σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν ζητηθεί παραιτήσεις». 
 
Και για την ανανέωση της θητείας όμως του Γιάννη Τούντα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φαίνεται ότι είχε αντιρρήσεις καθώς φέρεται να έχει δηλώσει σε «πηγαδάκια» ότι δεν ήταν δική του επιλογή. 
 
Η κόντρα των δύο ανδρών όμως έχει επιπτώσεις και στην αγορά φαρμάκου καθώς οι τραγικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην τιμολόγηση των σκευασμάτων προκαλεί ελλείψεις και δυσλειτουργίες στην αγορά. 
 
Οι ίδιες πηγές άλλωστε αναφέρουν ότι ο Μάριος Σαλμάς θεωρεί υπεύθυνο τον Γιάννη Τούντα για την καθυστέρηση ενός μηνός στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι έτοιμο πριν από έναν μήνα. 
 
Στο πλαίσιο αυτό πάντως ο αναπληρωτής υπουργός σκέφτεται να ρίξει το μπαλάκι των τιμών πλήρως στον ΕΟΦ καταργώντας τη ρύθμιση που προβλέπει υπουργική απόφαση για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου