10 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΛΙ Η ΕΣΔΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ???

Και αυτή η  εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δυσάρεστη για τα στελέχη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Παρασκευή, είχε επισκεφθεί την ΕΣΔΥ ο Λυκουρέντζος με τη Σκοπούλη και αυτά που είπαν, δεν άρεσαν καθόλου, μα καθόλου,  στους ιθύνοντες της.

Η εβδομάδα αυτή ξεκίνησε με μια ανάρτηση - παρατήρηση του ygeianet , η οποία είχε ως εξής :

‘’ Εάν κανείς ψάξει στο πόνημα της ΕΣΔΥ για τα οικονομικά της υγείας (κλικ εδώ) και συνδυάσει ορισμένα στοιχεία με πρόσωπα και πράγματα θα βρει λαμπρά διαμάντια ή ενδεχομένως χοντρά λάθη.
Έτσι πχ στην σελίδα 69 γράφει σχετικά με το κόστος του ορθοπεδικού υλικού για το 2010 και 2011 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης:
2010:     131.000
2011:    1.367.509
Αύξηση:   90%
Σκέψη 1η: Το 90% είναι προφανώς λάθος. Το σωστό είναι 1043.9%!
Σκέψη 2η: Διοικητής το 2010, παρόλο που είχε υπηρετήσει στο ίδιο νοσοκομείο, τοποθετήθηκε ο ορθοπεδικός κ. Ν. Ραπτόπουλος ο οποίος συνεχίζει να είναι διοικητής μέχρι σήμερα.
Σκέψη 3η: Η ιατρική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που στεγάζει τις δραστηριότητές της στο εν λόγω νοσοκομείο, το 2010 είχε πρόεδρο επίσης ορθοπεδικό.
Σκέψη 4η: Η ιατρική σχολή, με απόφαση των οργάνων της, πρότεινε για την θέση του υποδιοικητή του νοσοκομείου καθηγητή επίσης ορθοπεδικής: τον κ. Καζάκο.
Σκέψη 5η: Δική σας…
Πάντως η «υπερορθοπέδηση» του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχει έναν γερό ανταγωνιστή: Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Εκεί το κόστος από 47.230,83 εκτινάχθηκε στα 2.496.853,86 δηλαδή αυξήθηκε κατά 5286,5% και όχι κατά 98% που αναφέρει ο πίνακας (σελίδα 70).
Σκέψη ύστατη: Εάν σε δύο πρόχειρα παραδείγματα βρήκαμε αυτά, που είναι βέβαιον ότι από τους συντάκτες τους θα αποδοθούν σε λάθος (;), φαντασθείτε τώρα την αξιοπιστία των συγκεντρωτικών δεικτών που διαμορφώθηκαν με αυτά τα στοιχεία.’’
Η παρατήρηση αυτή έκανε καθηγητάδες, συντάκτες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό να τρέχουν να μαζέψουν τα πράγματα. Έτσι ο Κυρ – Γιάννης αναγκάστηκε να βγάλει την παρακάτω ανακοίνωση
‘’ Με αφορμή τη δημοσίευση σε ιατρικό site της έρευνας της ΕΣΔΥ “Investigating
public sector hospital costs in Greece: an update”, γίνεται γνωστό ότι το κείμενο
αυτό δεν είναι τελικό και κατά συνέπεια περιέχει ορθογραφικά, τυπογραφικά και
ουσιαστικά εσφαλμένα στοιχεία, τα οποία όταν ελεγχθούν, θα δοθούν στη
δημοσιότητα.

Κατά συνέπεια, όσοι έχουν πρόσβαση στο κείμενο αυτό, το οποίο δεν έχει δοθεί
επισήμως από την Σχολή μας, να μη λάβουν υπόψη τους αυτά τα στοιχεία.
Για το λόγο αυτό, κάθε ερμηνεία προσκρούει σε αυτά τα εμπόδια και κατά συνέπεια
είναι πρόωρη και ενδεχομένως εσφαλμένη. ‘’

Βέβαια ότι στο κείμενο, στο οποίο στάθηκε και σχολίασε το ygeianet, αναφερότανε φαρδιά – πλατιά στην πρώτη σελίδα του ‘’Τελική Αναφορά Αποτελεσμάτων’’, δεν έκανε καμία παρατήρηση. Αθάνατε , παμμέγιστε !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου