27 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΠΥΥ - ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ !!!!!

Προσπάθεια αντιπερισπασμού, ενόψει του 'κουρέματος' στα παλαιά χρέη του ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζουν οι γιατροί την ανακοίνωση του Οργανισμού για απάτες με φάρμακα.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται για '... άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την συνεχή υποβάθμιση των παροχών Υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών του χρεοκοπημένου Οργανισμού...'.

Οι γιατροί τονίζουν ότι έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες, ο ΕΟΠΥΥ κατάφερε, επιτέλους, να εντοπίσει 11 περιπτώσεις ιατρών επί συνόλου 70.000 σε όλη τη χώρα και μάλιστα '...η μεγάλη αυτή επιτυχία έρχεται παραμονή κινητοποιήσεων από το σύνολο των παρόχων Υγείας...'.

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ αφήνει αιχμές για τον χειρισμό του θέματος, σημειώνοντας ότι αυτό έγινε '...χωρίς να δημοσιοποιήσει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο και κανένα συγκεκριμένο όνομα, με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την σπίλωση του σώματος των Ελλήνων γιατρών και φαρμακοποιών...'.

Κάποιοι - σημειώνει - μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, χρησιμοποιούν τη λάσπη και τον κοινωνικό αυτοματισμό για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες.

Δημοσιοποίηση

Οι γιατροί απαιτούν από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα όσων εμπλέκονται, τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτουν.

Απαιτούν, επίσης, να αποστείλουν όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα και στους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους προκειμένου να επιβληθούν οι αυστηρότερες εκ του νόμου προβλεπόμενες ποινές.

Επιφυλάσσονται, δε, κάθε νόμιμου δικαιώματός τους, αναλαμβάνοντας δράσεις κατά του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου