15 Ιουνίου 2013

ΒΡΕ, ΒΡΕ, ΒΡΕ !!!!! ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ .....


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, για το ζήτημα της ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ επιβάλλεται από την ανάγκη εξυγίανσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιβάλλεται για λόγους δημοσιονομικούς αλλά και ορθολογικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Κάθε προσπάθεια αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην ΕΡΤ, διοικήσεων και κυβερνήσεων κατά το παρελθόν, προσέκρουσε στην αφόρητη αδιαλλαξία και αδίστακτη συμπεριφορά των συνδικαλιστών.

Στην ΕΡΤ συγκροτήθηκε καθεστώς κατοχής των δημόσιων μέσων παραγωγής του τομέα Ενημέρωσης. Το καθεστώς αυτό αδίκως συμπαρασύρει στην κατάργησή του, εντίμους υπαλλήλους, ικανούς δημοσιογράφους και αμέτοχους της σήψης και της διαφθοράς εργαζομένους των περιφερειακών σταθμών.

...
Οι ακραίες αντιδράσεις των μετόχων του πλέον φαύλου καθεστώτος πείθουν ακόμη περισσότερο για το πόσο επιβεβλημένη είναι η κατάργησή του. Αποκαλύπτουν, επίσης, τις αυταρχικές και ολοκληρωτικές πεποιθήσεις εκείνων οι οποίοι φθάνουν στην απαγόρευση μετάδοσης της αντίθετης γνώμης.

Ουδεμία ανοχή μπορεί να υπάρχει από οποιονδήποτε, ο οποίος σέβεται το δημόσιο χρήμα, απαιτεί διαφάνεια και αξιοκρατία και περιορισμό των δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ειλικρινά λυπούμαι για την απώλεια κάθε θέσης εργασίας.
Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τώρα, συμβαίνει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αλλά, αντί θρήνων για τις χαμένες θέσεις εργασίας, χρειάζεται να στηρίξουμε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Να ξεκινήσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Εντός των επόμενων ημερών η Βουλή καλείται να εγκρίνει το σχέδιο νόμου για το νέο οργανισμό Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόραση και Υπηρεσιών Διαδικτύου με τη λειτουργία του οποίου αρχίζει η νέα εποχή του δημόσιου φορέα επικοινωνίας.

Το μέλλον ανήκει στην πλουραλιστική ενημέρωση και επικοινωνία, στη χρηστή διοίκηση, στην παραγωγική προσφορά του νέου οργανισμού και σε εκείνους τους λειτουργούς, οι οποίοι, με ήθος και ακεραιότητα, μπορούν να υπηρετήσουν αυτές τις αρχές και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου