27 Μαΐου 2013

ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ....

Αιφνιδιαστικές αποφάσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προκαλούν αγανάκτηση σε ιατρούς και ασφαλισμένους, αναφέρει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την Ένωση, χωρίς καμία προειδοποίηση τέθηκαν εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εκατοντάδες κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ( ακτινολόγοι, πυρηνικοί ιατροί κλπ) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταγογραφηθούν οι απαραίτητες εκείνες σκιαγραφικές ή ραδιενεργές ουσίες, άκρως απαραίτητες για τη διενέργεια ακτινολογικών εξετάσεων ή ραδιενεργών θεραπειών κυρίως σε ογκολογικούς και σε χρόνιους ασθενείς ( καρδιοπαθείς, θυρεοειδοπαθείς), οδηγώντας σε απίστευτη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους.

Ο ΕΟΠΥΥ κάλεσε αιφνιδίως τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήρια να κάνουν άμεσα διαδικασία αυτοαξιολόγησης των παρεχομένων υπηρεσιών, ζητώντας απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας όσον αφορά το μέσο Ελληνικό εργαστήριο που διαθέτει μόλις 1-2 άτομα προσωπικό και όχι > από 50, όπως συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ακόμα ότι οι κλινικοί ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν πληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 ενώ οι εργαστηριακοί ιατροί μέχρι τον Οκτώβριο του 2012.

Πηγή : http://www.ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου