27 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ !!!!

Μόλις για μία ώρα ...λειτούργησε το νέο πολυδιαφημισμένο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων που προανήγγειλε για σήμερα ο αρμόδιος Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Διαβάστε πως περιγράφουν το μπάχαλο οι φαρμακοποιοί.
Για προχειρότητα αλλά και γκάφα κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί σχετικά με το νέο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων που θα εφαρμοζόταν από σήμερα και θα διπλοχρέωνε τους ασθενείς, αλλά πήρε νέα παράταση. Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Με απίστευτη προχειρότητα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα το πρωί ισχύει ο νέος τρόπος πληρωμής της συμμετοχής των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τον οποίο τη διαφορά μεταξύ γενοσήμου (φθηνού) και πρωτοτύπου (ακριβού) φαρμάκου, θα την επιβαρύνεται κατά 50% ο ΕΟΠΥΥ και κατά 50% ο ασφαλισμένος”.

Τι έγινε στη συνέχεια; Όπως διεφάνη, το υπουργείο Υγείας δεν είχε ετοιμάσει απολύτως τίποτε παρότι είχε ανακοινώσει την εφαρμογή του μέτρου-χαράτσι για τους ασφαλισμένους. Ο κ.Λουράντος περιγράφει: “Χωρίς ΦΕΚ, χωρίς συνεννόηση και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα προγράμματα των φαρμακείων, άρχισε να εφαρμόζεται το σύστημα αυτό, από σήμερα στις 08:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 όπου οι αρμόδιοι κατάλαβαν τη γκάφα τους. Οι συνταγές που εκτελέστηκαν σε αυτή τη μία ώρα με το νέο σύστημα, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι τα πειράματα στο χώρο της υγείας και οι προχειρότητες εξακολουθούν να γίνονται εις βάρος του ελληνικού λαού”. 
 
Μάλιστα ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής δε διστάζει να πει: “Ας σοβαρευθούν επιτέλους, οι κάθε «αρμόδιοι» και ας ασχοληθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με το αντικείμενο τους, δηλαδή το φάρμακο, το οποίο είναι κοινωνικό αγαθό και δεν προσφέρεται για πειραματισμούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου