31 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ

Νέα Δημοσκόπηση ΣΟΚ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως η ΔΗΜΑΡ να πήρε λίγο τα πάνω της, λόγω της χλιαρής στάσης της στα εργασιακά, αλλά και τα άλλα οικονομικά μέτρα είναι ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ για τους Έλληνες ! Αυτά είναι πριν ανακοινώσουν τα μέτρα. Μετά η πτώση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, όπως και η κατάρρευση της έωλης κυβέρνησης. Η ΔΗΜΑΡ, αν δεν ρίξει τη κυβέρνηση, δεν σώζεται ούτε αυτή, και θα φύγουν αρκετοί βουλευτές και στελέχη !

ΣΥΡΙΖΑ 23,5%
ΝΔ 16%
ΧΑ 13,8%
ΑΝΕΛ 9,8%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΔΗΜΑΡ 7,7 %
ΚΚΕ 5,5%
ΑΛΛΟ 15,5%.

Ήδη παραιτήθηκε ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ Αχαίας, ενώ ετοιμάζονται χιλιάδες παραιτήσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με την ανακοίνωση και ψήφιση των μέτρων. Οι βουλευτές που θα τα ψηφίσουν θα εξαφανιστούν από το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.

Η Χ.Α βρίσκεται προ των πυλών της δεύτερης θέσης ( βέβαιη, εξαιτίας της κωλοτούμπας της ΝΔ που στηρίζει τα μέτρα 13,5 % ) και σύντομα τη ΝΔ θα την ξεπεράσουν και οι ΑΝΕΛ, αφήνοντας την σε μονοψήφια νούμερα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στις επόμενες δημοσκοπήσεις θα πέσουν κοντά στο όριο του 3% ! Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη οργή στο κόσμο.

Ε, ΡΕ ΓΕΛΙΑ .....

Παραίτηση βουλευτών σε τέσσερις περιφέρειες σχεδιάζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές, θεωρώντας ότι μέσα από αυτήν την πράξη θα αναδειχθεί η δυναμική της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία, όπως καταγράφεται σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις που τη φέρνουν ως τρίτο κόμμα.

Μιλώντας με δημοσιογράφο, λίγο μετά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε ότι οι παραιτήσεις θα ανακοινωθούν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης για την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων.

Οι βουλευτές που θα παραιτηθούν προέρχονται από τις περιφέρειες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας. Αν, πράγματι, συμβεί κάτι τέτοιο, μην απορήσετε εάν δείτε τη Χρυσή Αυγή με 60 βουλευτές στο νέο Κοινοβούλιο.


(Σ.Σ. Ρε το μπαγάσα !!!! Αντισυστημικός και πανέξυπνος.)

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ !!!!

Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού είναι από εχθές το βράδυ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης μετά την χθεσινή και απαράδεκτη σύλληψη του. Σε λίγο θα μεταβεί στην σήμανση και αργότερα στον εισαγγελέα.

Απόψε, ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Εκ- Κεντρικό Δελτίο του ΑΡΤ TV, τάραξε για μία ακόμη φορά τα νερά αλλά και τον ύπνο των κρατούντων... Αφορμή; Τα απόρρητα έγγραφα που αφαίρεσαν οι hackers από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία και έχει στα χέρια του. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν κοινοποίησε κανένα στοιχείο απλά κάλεσε από την εκπομπή του να παρέμβει πολιτικό στέλεχος του υπ. Οικονομικών έτσι ώστε να γίνει διασταύρωση. Αφού αυτό δεν έγινε, προανήγγειλε ότι θα αρχίσει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία από την επομένη.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής και αφού ο δημοσιογράφος κατευθυνόταν προς το σπίτι του, συνελήφθη από ισχυρή αστυνομική δύναμη! Ο λόγος; Κάποια περασμένη και ξεχασμένη στα μπαούλα δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει απόψε... τα μεσάνυχτα και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Δεν ξέρανε που μένει ο κ. Καρατζαφέρης; Γιατί λοιπόν δεν του κοινοποιήθηκε κάτι, πριν να συλληφθεί σαν Γιαγκούλας;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα τα σενάρια που μιλάνε για εκτροπή. Η Δημοκρατία κλονίζεται και αυτό επιβεβαιώνεται μετά το σημερινό γεγονός. Τα στοιχεία που ο κ. Καρατζαφέρης έχει στα χέρια του προφανώς ενόχλησαν... και ενόχλησαν πολύ...

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι "χθες" ήταν ο κ. Βαξεβάνης, σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης. Αύριο ποιος; Πιθανότατα ο επόμενος που θα έχει στοιχεία στα χέρια του...


Πηγή : www.spirospero.gr

30 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ !!!!

Συνωμοτικά όπως αρμόζει σε μια υπηρεσία  όπως η ΕΥΠ οργανώθηκε η σημερινή «εισβολή» 200 περίπου υπαλλήλων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως διαμαρτυρόμενοι για φημολογούμενες  περικοπές στους μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για περισσότερο από δύο ώρες στο ισόγειο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διαμαρτυρόμενοι για τις πιθανές περικοπές των μισθών τους.

Αξίζει να σημειωθεί όταν αν και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΠ  έχουν εξαιρεθεί από το Ενιαίο Μισθολόγιο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων πρόκειται το επόμενο διάστημα να υποστούν μεγάλες περικοπές.

Λάδι στη φωτιά φαίνεται ότι έριξε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα κεντρικά της ΕΥΠ και φέρεται να τους «πληροφόρησε» ότι επίκεινται περικοπές στους μισθούς τους.

Πηγή : www.matrix24.gr

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ....

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την αντιπροσωπεία της τρόικας, αλλά κυρίως η ανάληψη των καθηκόντων εκ μέρους των νέων διοικήσεων των επτά Υγειονομικών Περιεφερειών (ΥΠΕ) της χώρας (ανέλαβαν καθήκοντα την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου), ικανοποιούν και τις αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις προκειμένου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην ανακοίνωση του δεύτερου "κύματος" καταργήσεων και συγχωνεύσεων νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ.

Το δεύτερο "κύμα" θα αφορά και πάλι νοσηλευτικές μονάδες αρμοδιότητας της 1ης ΥΠΕ Αττικής και, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, η ανακοίνωσή του αναμένεται βασίμως την ερχόμενη ή την επόμενη εβδομάδα.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ....

''Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Εφ’ όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση. Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο. Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος. Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη. Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν. Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά. ''

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΣΑΜΑΡΑΣ.

(Σ.Σ Οι υπογραμμίσεις δικές μας, για να τις θυμόμαστε ....)

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ''ΣΟΦΟΙ'' ΥΓΕΙΑΣ .....

Διάβασα με προσοχή τη στελέχωση των νέων εννέα επιτροπών που συγκρότησε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και έψαχνα να βρω που είναι οι πολυδιαφημισμένοι ‘’σοφοί’’ (οεοοοο !!!!), αλλά, φευ, δεν τους βρήκα. Αντίθετα, βρήκα πολλούς νέους εκκολαπτόμενους αστέρες υγείας από το επιτελείο των συμβούλων του Λυκουρέντζου, ελάχιστους σχετικούς με την υγεία από τα παλιά, μια νεόκοπη κυρία η οποία συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές (!!!!) και η μεγάλη έκπληξη. Κανείς από το επιτελείο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (εκτός δύο εξαιρέσεων που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ‘’πρώτα ονόματα’’), ή άλλη σχετική Πανεπιστημιακή Σχολή, όπως είχε γίνει καθεστώς στο παρελθόν

Αυτό που μου έκανε όμως πολύ μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή δύο γνωστών από τα παλιά και μάλιστα με την ιδιότητα προέδρων επιτροπών. Δύο, νυν και τέως, καθηγητών Μάρκετινγκ (!!!!) από το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών και από το πανεπιστήμιο Πειραιά. Καλοί καθηγητές στην ειδικότητα τους (έρευνα αγοράς ο ένας, δημόσιες σχέσεις – επικοινωνία η άλλη), αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με το Τομέα Υγείας. Ο τρίτος της παρέας του (επίσης καθηγητής) που δεν μπήκε κάπου, τουλάχιστον είχε κάποια σχέση με το μάρκετινγκ φαρμακευτικών εταιριών και κάτι θα μπορούσε να προσφέρει, αλλά όμως …. Και για να μη πάει κανενός το μυαλό πουθενά αλλού, εννοώ τον καθηγητή του ΟΠΑ Γιώργο Αυλωνίτη. Τι να πει κανείς.

Δεδομένου δε ότι οι επιτροπές είναι άμισθες, η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι η συγκρότηση τους έγινε με το σκεπτικό :  

(1). οι μεν ‘’μικροί’’ για να γράψουν βιογραφικό,
(2). οι ‘’παλιοί’’, είτε στα πλαίσια φιλικών σχέσεων με τον Αντρέα, είτε για να παραμένουν μέσα στα πράγματα,
(3). οι δε ‘’καθηγητές’’ για να γράψουν υποθήκη σε ένα χώρο με τον οποίο δεν είχαν καμία ιδιαίτερη ενασχόληση.

Άντε να δούμε τι πορίσματα, συμπεράσματα και προτάσεις θα μας βγάλουν (και) αυτοί.

Ελπίζω όμως να μην αποφανθούν και αυτοί σε επιπλέον δίευρο στα τσιγάρα. Δεν θα έχω που αλλού να πάω, εκτός από την αγορά των λαθραίων .....

27 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ !!!!

Το βρήκαμε κάπου χαμένο, σε μία τυχαία και άσχετη αναζήτηση μας (http://saealarisas.blogspot.gr) και θυμηθήκαμε τα νιάτα μας, τότε που διαβάζαμε μετά μανίας τον ‘’ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ’’. Πέρασαν 26 χρόνια και το παρακάτω άρθρο του Γιάννη Μαρίνου, μπορεί επάξια να χαρακτηρισθεί προφητικό.

ΤΟ  ΑΡΘΡΟ
Θα ήταν μεγάλη απαίτηση από μέρους μου να ζητήσω από κάποιους ολίγη δόση ιστορικής μνήμης. Το είδος αυτό είναι ανύπαρκτο εν Ελλάδι, εκτός και αν μπορεί να βοηθήσει κάποιους να εξαπατήσουν αφελείς. Σήμερα, κάποιοι μάς λένε ότι για τη κρίση φταίνε οι κερδοσκόποι, οι Γερμανοί, οι Πυγμαίοι, η CIA, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι μασόνοι και δεν συμμαζεύεται. Σίγουρα, όμως, δεν φταίμε εμείς! 

Για να μην μάς θεωρούν κάποιοι εκ γενετής καθυστερημένους, παραθέτουμε το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννη Μαρίνου, στο τεύχος της 22ας Μαΐου 1986, υπό τον τίτλο:«Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού;». Με αφορμή την έκθεση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Δημ. Χαλικιά, ο οποίος μέσω ύβρεων από τις «προοδευτικές» δυνάμεις έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, ο κ.Γ.Μαρίνος έγραφε:...

«Και ιδού πού φθάσαμε: Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά. Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν. Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα. Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα. Αντί να προωθούμε τις εξαγωγές μας με καλά και φθηνά προϊόντα, να υπονομεύομε την ανταγωνιστικότητά τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να πουληθεί η ελληνική παραγωγή ούτε μέσα στην ελληνική αγορά.

Αντί να ενθαρρύνομε το κέρδος, ώστε να περισσεύουν λεφτά για νέες επενδύσεις και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων, το εμποδίζομε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την απειλή των μαζικών απολύσεων, αφού οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις δεν μπορούν πια να επιβιώσουν.

Αντί να στηρίζομε με κάθε τρόπο την εγχώρια παραγωγή, την καταδιώκομε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι τις εισαγωγές και την κυριαρχία των ξένων στην ελληνική αγορά.

Αντί οι εργατοϋπάλληλοι να υπερασπίζονται την εθνική παραγωγή με την εργατικότητα και την συμπαράστασή τους προς τους ομοεθνείς εργοδότες τους, πολλοί απ' αυτούς υπονομεύουν με απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, κοπάνες, νωθρότητα, τσαπατσουλιά και συνεχείς εκδηλώσεις μίσους τις ντόπιες παραγωγικές μονάδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα ξένα προϊόντα και στη δική τους μιζέρια και ανεργία.

Αντί το δημόσιο να διαχειρίζεται με σύνεση και πόνο τα έσοδα από την φορολογία, τα διασπαθίζει σε καταναλωτικές δαπάνες σε έργα βιτρίνας, σε αθρόες προσλήψεις υποαπασχολούμενων, σε επιδοτήσεις, χαρισμούς οφειλών, σε δανεικά και αγύριστα και σε διαιώνιση της αντιπαραγωγικής δομής της δημόσιας διοικήσεως και της χρονοβόρας και δαπανηρότατης γραφειοκρατίας.

Αντί να αναπτύσσομε την παραγωγή και να ενισχύομε την αυτοδυναμία της οικονομίας μας, το' χουμε ρίξει στον δανεισμό από το εσωτερικό και κυρίως από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχομε φθάσει στο τραγικό σημείο να δανειζόμαστε πια κάθε χρόνο 2-3 δισεκατομμύρια δολάρια από τους ξένους για να εξοφλούμε προηγούμενα δανεικά.

Αντί να διευκολύνεται η εισαγωγή νέας τεχνολογίας και η ευελιξία των επιχειρήσεων ώστε να αποφεύγουν τα οικονομικά αδιέξοδα και το μοιραίο κλείσιμό τους, αντί να ενθαρρύνεται η υλική επιβράβευση των προκομμένων και ευσυνείδητων, επιβάλλεται με κάθε τρόπο το αντίθετο.»

Αυτή είναι η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και αυτοί που αντιδρούν στην απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή, φαίνεται ότι προτιμούν να καταποντιστούμε όλοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού.

Και αυτό σχεδόν σίγουρα θα συμβεί, αφού τα σωστικά μέσα ολοένα και περιορίζονται.».

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ

Εξονυχιστικά θα αρχίζουν να ελέγχονται το επόμενο διάστημα εκατοντάδες συμβάσεις που έχουν συνάψει δημόσια νοσοκομεία με ιδιωτικές εταιρείες είτε για φρούρηση και σίτιση είτε για υπηρεσίες όπως ηλεκτρονικά συστήματα κ.α. Τη αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνης Μάρκου σχετικής με την ανάθεση σε ιδιώτη από το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού.

Οι συμβάσεις θα εξετασθούν ως προς το ύψος του συμβατικού τους τιμήματος και ως προς το αντικείμενο τους. Πάντως όπως καταγγέλλει η κ. Μάρκου η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ιδιώτη, χωρίς να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η σύμβαση, ενώ το κάθε τηλεφώνημα στοιχίζει στους ασθενείς 2 ευρώ. 

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επικαλέστηκε την περίπτωση άλλου νοσοκομείου που χρεώνει τους ασθενείς για τα τηλεφωνικά ραντεβού με 0,39 ευρώ και επισήμανε ότι ένα νοσοκομείο όπως το Παπαγεωργίου, που για το 2012 έλαβε επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή επιχορηγήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, οφείλει να τα κάνει όλα με απόλυτη διαφάνεια.

«Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία να ελέγξω τη διοίκηση του νοσοκομείου», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι το πρόγραμμα πρόσβασης των ασθενών στις μονάδες υγείας μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, έχει παρουσιάσει αδυναμίες και μελετάται η θεραπεία τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπηρεσία αντί να ανατίθεται σε ιδιώτες θα μπορούσε να καλυφθεί με την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε, επίσης, τη βουλευτή πως με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων, κάνει σαφές ότι δεν πρέπει να προβαίνουν σε τέτοιες αναθέσεις, ενώ αποκάλυψε ότι ελέγχονται 894 τέτοιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών πάσης φύσεως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει νόημα να συνεχίζονται ή αν πρέπει να διακοπούν.

26 Οκτωβρίου 2012

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ !!!!

Πολύ  μίλαγε στο κινητό ο Λοβέρδος βρε παιδί μου. 5.128€ για 4 μήνες !!!!! Για δείτε απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ


ΘΕΜΑ : Πληρωμή του δικαιούχου COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ Α.Ε. με το ποσό των 5.128,08 ΕΥΡΩ για έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου .

Α Π Ο Φ Α Σ Η
΄Εχοντας υπόψη τις διατάξεις :
1. Του Ν. 2362/95 «Περί κώδικος Δημοσίου Λογιστικού». όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Ν.3871/2010 ( Α. 141 ) .
2. Του Π.Δ. 113/10 «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες».
3. Του Π.Δ. 151/98 «Διαδικασία ελέγχου εκκαθάρισης και εντολής πληρωμών των δαπανών του Δημοσίου» ( ΦΕΚ 116/Α/3-6-98 ).
4. Του Π.Δ. 95/00 «Περί Οργανισμού του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.»
5 Την αριθ..οικ.ΔΥ(3-4/γ/ΓΠοικ.165470/30-12-2010 Υπουργική Απόφαση «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και του δικαιώματος υπογραφής εγγράφων « με εντολή Υπουργού» στους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων και ανωτέρους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ( ΦΕΚ 2091/Β΄/31-12- 2010 ) » .
6.Την αριθ. ΔΥ5α/οικ.83750/12 απόφαση ανάληψης η οποία καταχωρήθηκε με α/α 100150 στο Βιβλίο
εγκρίσεων και εντολών της ΥΔ.Ε .
7. Τη εξόφληση δαπάνης για έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου , για το
χρονικό διάστημα από 26/1 - 27/5/2012 .

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Την πληρωμή της COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. , Α.Φ.Μ. 094493766 Δ.Ο.Υ.
ΚΗΦΙΣΙΑΣ , με το ποσό των πέντε χιλιάδων εκατόν είκοσι οκτώ ΕΥΡΩ και οκτώ λεπτών ( 5.128,08 ) σε βάρος του Φ. 110 Κ.Α.Ε. 0826 του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. αλληλεγγύης οικον. Έτους 2012 ,με την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος πληρωμής για την υλοποίηση του σκοπού της ( 7 ) σχετικής .

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΣΑΛΜΑ.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

Έχω την τιμή να εκπροσωπώ το μεγαλύτερο Φαρμακευτικό Σύλλογο της Ελλάδας και, όπως γνωρίζετε, υπό την ιδιότητα μου αυτή έχω ιερή υποχρέωση ( όπως όλοι οι πρόεδροι των Φ.Σ. ) να υπερασπίζομαι με κάθε θεμιτό μέσο τα συμφέροντα των μελών μου.

Σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο μας, χει υπερβεί όλα τα ανεκτά όρια της φαντασίας. Οι φαρμακοποιοί παραμένουμε απλήρωτοι, παρά τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας κου Μ. Σαλμά, οι ελλείψεις των φαρμάκων έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η αναστάτωση στο χώρα της υγείας με τις νέες τιμές φαρμάκων διαλύει ότι έχει απομείνει στην φαρμακευτική περίθαλψη και ο συμψηφισμός των χρεών του Δημοσίου με τις οφειλές των φαρμακοποιών προς αυτό, τον οποίο υποσχεθήκατε προεκλογικά, έχει πάει στις καλένδες.

Αντιθέτως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κος Μ. Σαλμάς μερίμνησε να πραγματοποιήσει αυτή τη ρύθμιση μεταξύ της βιομηχανίας και του Δημοσίου.

Σήμερα το πρωί ο κος Σαλμάς, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί μου και όντας σε έξαλλη κατάσταση, μου επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς μου ότι η ενημέρωση που έκανα στα μέλη μου, στην οποία – επαναλαμβάνοντας τις δικές του ακριβώς εκφράσεις - τον παρουσίασα ως ανακόλουθο στις υποσχέσεις του και μεροληπτικό υπέρ των βιομηχάνων, επισύρει μήνυση και αγωγή, την οποία θα καταθέσει σήμερα εναντίον μου.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι από τούδε και στο εξής δεν θα πρέπει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, διότι προτίθεται να ελέγξει όλες μου τις επαγγελματικές, προσωπικές και οικονομικές κινήσεις «από όταν γεννήθηκα», ώστε να βρει μελανά σημεία και να τα αποκαλύψει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Χώρα μας, τέτοιες απειλές και επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων των κλάδων, δεν περιποιεί τιμή σε αυτούς που τις μετέρχονται. Σας δηλώνω με πάσα ειλικρίνεια ότι με κανέναν εκβιασμό ή με εκφοβισμό κυβερνητικού ή μη προσώπου, δεν πρόκειται να σταματήσω να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μου

Το κινητό μου είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής να για διαπιστωθούν οι ανωτέρω ισχυρισμοί μου. 

(Σ.Σ.  Οι υπογραμμίσεις δικές μας γιατί έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους, στο μέτρο που εκφράστηκαν όπως καταγράφονται.)
  

ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΑΣΗΔΟΙ !!!!!

Εχτές γράφαμε για το αναμενόμενο δίευρο στα τσιγάρα και λοιπά προιόντα καπνού. Είπαμε ότι είπαμε και περιμέναμε τώρα την υλοποίηση των προτάσεων των Σοφών της Υγείας, μετά την μελέτη τους (ναι, να το πιστέψετε, πέφτει πολύ μελέτη !!!), από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αμ, δε που θα σταματούσαν οι Σοφοί εδώ. Βλέποντας ότι όλες οι προηγούμενες προτάσεις τους πήγαν άκλαφτες όσον αφορά τα αποτελέσματά τους, (ενοποίηση διοικήσεων, συγχώνευση νοσοκομείων, πολιτικές φαρμάκου, διπλογραφικά λογιστικά συστήματα, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κ.λ.π., κ.λ.π.), σκέφτηκαν και το κορυφαίο. Έξτρα φόρους στα λιπαρά (γενικώς), στα ζαχαρώδη (γενικώς), στα αναψυκτικά (γενικώς), στα fast food (ειδικώς)  και πολλά άλλα (γενικώς), με ένα σκεπτικό που σκοτώνει.

Η κατανάλωση τέτοιων, επιβαρύνει την υγεία μας (γενικώς), άρα πάμε πιο συχνά σε γιατρούς και νοσοκομεία, και καταναλώνουμε περισσότερα φάρμακα.

Για αυτό και πρέπει να μας συγκρατήσουν από όλα αυτά με το να τα ακριβύνουν !!!  Ή με άλλα λόγια, μια ''Σοφή'' εφαρμογή του περιβαλοντολογικού κανόνα, ''Ο Ρυπαίνων Πληρώνει''....

Δεν θα ήταν πιο απλό να λέγανε ότι αυξάνεται ο ΦΠΑ σε αυτές τις κατηγορίες ειδών και το επιπλέον πάει στον ΕΟΠΥΥ, μπας και σωθεί το μαγαζί όπως το σχεδίασαν και το δούλεψαν ???

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ. ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ? ΟΡΙΣΤΕ ?

Έκπληκτοι άκουσαν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αρχικό παραλήπτη της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, να δηλώνει ότι δεν ξέρει πού είναι το αρχικό υλικό που ζήτησε και παρέλαβε από την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας με τα 1.991 ονόματα ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα.

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου η λίστα που έφτασε στα χέρια του από την Γαλλία ήταν σε μορφή CD και ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνει αντιγραφή του υλικού και μεταφορά του σε μορφή ψηφιακής μνήμης USB για λόγους ασφαλείας. Όταν ρωτήθηκε από τον πρώην υπουργό της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλο πού βρίσκεται το αρχικό υλικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε:


«Το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου. Και τώρα δεν ξέρω πού βρίσκεται. Λυπάμαι, που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

Και όμως ήταν Υπουργός Οικονομικών ....

25 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚτΠ !!!!

Καιρός ήτανε, μπας και πάρει μπροστά το μαγαζί !!!. Κλείδωσαν επιτέλους ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων της ΚτΠ  Α.Ε. , η οποία παρά τις όποιες ''αμαρτίες'' της, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα ψηφιακά τεκταινόμενα.

Πολύ περισσότερο όταν ο Διευθύνων είναι από τα σπλάχνα της ΚτΠ, που σημαίνει ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα από πρώτο χέρι και από παλιά.

Μακάρι να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του, γιατί πραγματικά την ξέρει. Και μάλιστα πολύ καλά.

Καλή Τύχη, φιλαράκο.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΛΜΑ ΚΑΤΑ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ (1).

Επίθεση από τον Μάριο Σαλμά κατά του Κώστα Λουράντου!


Πρωτοφανή φραστική επίθεση, με εκφράσεις και απειλές, εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου τηλεφωνικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κατά του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντου.

Αφορμή για την επίθεση Σαλμά ήταν η επιστολή που έστειλε ο κ. Κ. Λουράντος προς τους φαρμακοποιούς, που συνέβαλαν στην αναστολή των κινητοποιήσεων, τη στιγμή που οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια ευρώ.

Για την πρωτοφανή φραστική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχει ήδη ενημερωθεί ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη και την αποδοκιμασία του.

Για όλες τις εξελίξεις στο θέμα, το ygeia360.gr θα ενημερώνει συνεχώς.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΛΜΑ ΚΑΤΑ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ (2).

Ενημερωτικές επιστολές σχετικά με τις σκαιότατες απειλές τις οποίες δέχθηκε τηλεφωνικά το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά αποστέλλει ήδη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος.

Οι επιστολές του Κώστα Λουράντου απευθύνονται προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, καθώς και προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα.

ΝΑΤΟ ΤΟ ΔΙΕΥΡΟ (2€) !!

Το είχαμε επισημάνει πριν μερικές ημέρες και εχτές ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση. Ορίστε η είδηση και η τεκμηριωμένη (??) πρόταση ενός Σοφού της Υγείας.

Την επιβολή αύξησης στην τιμή των τσιγάρων έως και 2 ευρώ, προτείνουν οι επιστήμονες εκτιμώντας ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ και μπορούν να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Τη σχετική πρόταση ανέπτυξε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Υγείας για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η εμπειρία έχει δείξει ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καπνού και σημαντική μείωση των καπνιστών.

Βέβαια ο κος Σοφός Καθηγητής, δεν αναφέρει καμία σχετική μελέτη που να τεκμηριώνει τις απόψεις του, δεδομένου ότι η εμπειρία έχει δείξει την μετακίνηση των κατά σύστημα καπνιστών σε άλλες μορφές υποκατάστασης όπως στριφτό, καπνό, λαθραία, μέχρις και προμήθεια χύμα τσιγάρων.

Αλλά, καθηγητής είναι αυτός βλέπετε ......

ΚΕΕΛΠΝΟ VS ΟΚΑΝΑ (VS ΣΚΟΠΟΥΛΗ) !

Πόλεμος μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ με αφορμή μια μεταξύ τους προγραμματική σύμβαση. Η σχετική διαμάχη αποτυπώθηκε σε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, αλλά τα αίτια της είναι πιο βαθιά. Κρύβει την ''βαθιά'' αγάπη της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και της υφυποργού Σκοπούλη, η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί σαν εξωτερικό εμπειρογνώμονα τον Καθηγητή Επιδημιολογίας Άγγελο Χατζάκη. Ο κος Χατζάκης έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις πολύ καλά και βρίσκεται σε μακροχρόνια διαμάχη με στελέχη του φορέα. Όλα αυτά συγκροτούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, με το Λυκουρέντζο να αισθάνεται σαν τον Κουβέλη. Υπο ομηρία !!

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ .....

Πυρ και μανία ήταν ο Φώτης Κουβέλης με τον υπουργό Εργασίας πολύ πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την Τρίτη το μεσημέρι. Είχε προηγηθεί το email που απέστειλε ο Γ. Βρούτσης σε ΠΑΣΟΚ και Κουβέλη, αλλά το πιο σημαντικό από ότι λένε στη ΔΗΜΑΡ είναι πως «ο υπουργός Εργασίας στην διαπραγμάτευση αποδείχθηκε πολύ λίγος».

Χαρακτηριστικό της θύελλας που ακολούθησε ήταν όταν ο Γ. Βρούτσης εισήλθε στην σύσκεψη και παρέδωσε ένα δισέλιδο με τους βασικούς άξονες της συμφωνίας και τούς εξηγούσε τι ζητούσε αρχικά η τρόικα και τι κατάφερε ο ίδιος να «σβήσει» στη συνέχεια.

Τότε ο πρωθυπουργός ρώτησε -μάλλον ρητορικά:«Καλό δεν είναι»;

Η απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν κοφτή: «Είναι απαράδεκτο».

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι και κάποια στιγμή ο Κουβέλης είπε προς τον πρωθυπουργό: «Αντί κάποιοι από την κυβέρνηση να διαρρέουν ότι θα αντικατασταθούν όσους πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, τότε σας ενημερώνω, ότι στον επόμενο ανασχηματισμό ζητών την απομάκρυνση του Βρούτση».

Απλά να σημειώσουμε πως την επομένη της σύσκεψης 58 βουλευτές της Ν.Δ. έκαναν επερώτηση για την υφυπουργό Υγείας, την κ. Σκοπούλη και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ η ΔΗΜΑΡ έβαλε στο στόχαστρο και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα
.

24 Οκτωβρίου 2012

ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ''ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ'' ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ !!

Τρίωρη στάση εργασίας από τους γιατρούς στα νοσοκομεία! Όχι για την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ!

Θα παγώσουν για τρεις ώρες σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ταμείου τους ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ. 

Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί: «Με τις διαρκείς μέχρι τώρα περικοπές έχουν μειώσει τις αποδοχές μας κατά 35% και προγραμματίζουν νέες, της τάξης του 15 – 20%. 

Οι βίαιες διαδικασίες ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ ένα μόνο στόχο μπορούν να πετύχουν: την κατάρρευση ενός υγιούς επιστημονικού ταμείου, παρά τις λεηλασίες που έχει υποστεί, σ’ ένα φορέα υπερχρεωμένο και ελλειμματικό, που καμία εγγύηση για Υγεία και Περίθαλψη δεν μπορεί να προσφέρει στους ασφαλισμένους του. Το υγιέστερο ασφαλιστικό ταμείο, με υποδειγματική αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων, το κατάντησαν από τα πλέον προβληματικά».
 
Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη 3ωρη στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι ενώ θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.  
 
Πηγή : www.iatropedia.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ....

Παρά τις αποφάσεις, παρά εξαγγελίες, παρά τις παροτρύνσεις, ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει να αυγατίζει τον αριθμό των συμβούλων του, σπάζοντας το τριαντάρι (30 !!). Άρχισε μάλιστα και τις αποσπάσεις ειδικευμένου προσωπικού από Νοσοκομεία και από Σχολεία (!!!)  προς το Πολιτικό Γραφείο του.

Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την διοικητική μεταρρύθμιση του Υπουργείου του, έτσι κάνει. Για αυτό και χρειάζεται και 100 σοφούς, για να ‘’σινιάρει το μαγαζί’’. Δεν έμαθε τίποτα από τον προκάτοχο και συνονόματο του. Η μίμηση αποτελούσε πάντα το πιο αγαπημένο είδος λήψης αποφάσεων για τους πολιτικούς μας.

Και καλά αυτός.  Εκεί όμως στο Μαξίμου δεν τα βλέπει κανείς, όλα αυτά ? Μα κανείς ? Πάνω από όλα το βόλεμα των δικών μας ?

23 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΚΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ !!!!!

Την ανάπτυξη εφαρμογών για την υποστήριξης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής Μισθοδοσίας στο Δημόσιο έχει αναλάβει να τρέξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Το έργο προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ αναμένεται να προκηρυχτεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογών και παροχή υπηρεσιών που θα επιτρέψουν τον πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο της μισθοδοσίας του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

• Το σχεδιασμό και υλοποίηση εφαρμογών υπολογισμού και εκκαθάρισης μισθοδοσίας καθώς επίσης και το σχεδιασμό και υλοποίηση εφαρμογών υπολογισμού και εκκαθάρισης πρόσθετων αμοιβών ή αποζημιώσεων μέσω Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής.

• Το σχεδιασμό και υλοποίηση συστήματος υποστήριξης ελέγχου και πληροφόρησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, των εκκαθαριστών, των φορέων και των μισθοδοτούμενων.

• Το σχεδιασμό και υλοποίηση συστήματος διαχείρισης χρηστών και φακέλου μισθοδοτούμενων.

• Υπηρεσίες ολοκλήρωσης λύσεων και Τεχνική Υποστήριξη.

Το έργο υπολογίζεται να είναι έτοιμο περίπου 2 χρόνια μετά την ανάθεσή του. 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιείται από τις 6:30 στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του φαρμάκου μετά τα τρία δελτία τιμών.

Τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ζήτησε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του www.ygeia360.gr φέρεται να δήλωσε όταν επικοινώνησε με το πρωθυπουργικό γραφείο «δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα κάνει ο Σαλμάς στο φάρμακο».

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος εκτός από τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λυουρέντζο, ο γ.γ. της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κ. Φρουζής, ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Δέμος και ο κ. Π. Γιαννακόπουλος.

Πηγή : http://ygeia360.gr

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΦ

Σε προσωρινή γενική αναστολή εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης όλων των φαρμακευτικών προϊόντων, προβαίνει από σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ως έκτακτο μέτρο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις φαρμάκων, σχετιζόμενες με την έναρξη ισχύος του νέου δελτίου τιμών.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και έχει προσωρινό χαρακτήρα. Συστήνεται επίσης αναστολή αποθεματοποίησης και επιβάλλεται η διάθεση στην εγχώρια αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία).

Ο ΕΟΦ θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα προβεί σε απαγόρευση εξαγωγών και στην επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο σχετικών κυρώσεων.


Πηγή : http://www.spirospero.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ & ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ

Την ελπίδα να πάρει η Ελλάδα το συντομότερο δυνατό τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ και να την απορροφήσει άμεσα ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να αποπληρώσει τους παρόχους υγείας που συνεργάζονται με αυτόν, εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force, X. Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να πάρει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και να γίνουν όλες οι ενέργειες που θα επισπεύσουν τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από κοινού με την Task Force και Έλληνες τεχνοκράτες  (Σ.Σ. ποιούς, ποιούς ???) ώστε να προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας που αφορούν μεταξύ άλλων το μάνατζμεντ στα νοσοκομεία, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ανανέωση (22: 06)

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η συνεργασία ήταν ουσιαστική και πως η ελληνική πλευρά ζήτησε τεχνική υποστήριξη για μία σειρά θεμάτων που την ενδιαφέρουν.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται το ΕΣΠΑ, ο τουρισμός Υγείας, η διοίκηση των νοσοκομείων, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ), η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η τιμολόγηση των φαρμάκων, ο ΕΟΠΥΥ και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι θα συσταθεί επιτροπή σοφών, από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες και – μεταξύ των άλλων – θα προωθηθεί η διοικητική αναδιάρθρωση του υπουργείου Υγείας.

22 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ !

Τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στην Intralot Ασίας και Ωκεανίας ανέλαβε πρόσφατα ο Αντώνης Μαρκόπουλος. O κ. Μαρκόπουλος μέχρι πρόσφατα ήταν Ειδικός Γραμματέας «Ψηφιακής Σύγκλισης», μια θέση η οποία καταργήθηκε στο πλαίσιο μείωσης των θέσεων ευθύνης στο υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και πτυχιούχος του τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Μαρκόπουλος έχει εμπειρία σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα τόσο μέσα από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και μέσα από την πολυετή πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην σχεδίαση Αρχιτεκτονικής Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων και την Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών. Επιπλέον έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με διαδικασίες Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, τη διαχείριση μεγάλων έργων του ΓʼΚΠΣ και ΕΣΠΑ ειδικότερα στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Ψηφιακής Στρατηγικής.

Έχουν δημοσιευθεί περισσότερες από 25 ερευνητικές του εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα συνέδρια, βιβλία και περιοδικά στους τομείς Ασύρματων Δικτύων επόμενης γενιάς και Υπηρεσιών Διαδικτύου.

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ (!!!) ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

Αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων, το τρίτο, τις τελευταίες πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει επίσης πολλά λάθη. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι στα φάρμακα άνω των 200 ευρώ δεν έχει υπολογιστεί το ποσόν των 30 ευρώ που αποτελεί το μεικτό κέρδος του φαρμακοποιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς έχει πει σε συνεργάτες του ότι το Δελτίο βγαίνει σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα γίνονται οι διορθώσεις που είναι απαραίτητες.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αναφέρεται ότι το Δελτίο Τιμών φαρμάκων αναδεικνύει μία σωρεία σημαντικών λαθών σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία.«Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στηρίζουμε την προσπάθειά για περαιτέρω εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού με την έκδοση αυτού του δελτίου τιμών. Ταυτόχρονα, όμως, αναμένουμε την άμεση διόρθωση των λαθών, προκειμένου η διαδικασία ανατιμολόγησης να ολοκληρωθεί ομαλά τις επόμενες μέρες και να εξομαλυνθεί ο εφοδιασμός της αγοράς», αναφέρεται. Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ σημειώνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να τηρηθούν οι αρχές που διέπουν το καθεστώς τιμολόγησης και να γίνει σεβαστή η σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή : www.ygeia360.gr

ALSO SPRACH STOURNARA (ΤΑΔΕ ΈΦΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ) !

Σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας  μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Μεταξύ των πολλών και διαφόρων είπε τα εξής, τα οποία εκτιμώ ότι πρέπει να τα καταγράψουμε και να τα θυμόμαστε καλά :

"Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι ευρωπαίοι όταν λένε ότι δεν μας δώσουν χρήματα αν δεν πάρουμε μέτρα;"

"Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα". 

"Αν δεν παίρναμε όμως τη δόση θα ήταν άπειρο το κόστος για τη χώρα. Θα πεινούσε κόσμος. Θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε πάει πίσω 50 χρόνια.  Σήμερα ζούμε ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα είναι γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις μέχρι τώρα."

Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ακόμη πως η νέα, απρόβλεπτη, μαύρη τρύπα στον ΕΟΠΥΥ (!!!) ύψους 1 δις ευρώ «παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις συζητήσεις μας με την Τρόικα». «Χάσαμε τον ύπνο μας όταν μας είπε ο ΕΟΠΥΥ ότι έχει έλλειμμα 1 δις ευρώ» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως εξαιτίας αυτού… «τη νύφη θα πληρώσουν» οι αγρότες.

Πως είπατε ???

21 Οκτωβρίου 2012

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ !!!

Με τροπολογία την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς αυξάνεται από 14 ευρώ το μήνα σε 25 ευρώ το μήνα η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη.

DISCHARGE !

Κυριακή σήμερα και για να αποσυμπιεστούμε λίγο, κάνω μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

Ιδού ο λόγος ο οποίος με έκανε να μετατοπισθώ πολιτικά.

Ή τέλως πάντων, έστω, ένας από τους λόγους !!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ...

Ανάρτηση στο fimotro

''Νέος φόρος φαίνεται να  είναι στα σκαριά για να κλείσουν οι τρύπες στο μέτωπο της Υγείας. Υπάρχει λοιπόν στο τραπέζι πρόταση , ώστε ο ΦΠΑ της εστίασης από 23% να πέσει στο 13%. Η διαφορά των 10%, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, θα '' φορτωθεί '' στο κατάστημα εστίασης όπου ο πελάτης μπορεί να καπνίσει.
Ένας άλλος φόρος που φαίνεται  να συζητείται '' καπελώνει '' το πακέτο. Επτά στους δέκα λένε ότι θα πλήρωναν δύο ευρώ ''καπέλο '' στην τιμή του πακέτου, εάν τα χρήματα επρόκειτο να διατεθούν στην Υγεία. ''

Είμαι μακροχρόνια καπνιστής (κακώς, το ομολογώ, αλλά το πάθος - πάθος !) και η είδηση είναι κάτι που με αφορά άμεσα. Αυτό όμως που μου προκάλεσε εντύπωση και με ανάγκασε να σταθώ στην ανάρτηση, είναι η τελευταία παράγραφος.

Ποιός άραγε έκανε γκάλοπ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 70% των καπνιστών θα πλήρωναν με ευχαρίστηση δύο ευρώ επιπλέον στο πακέτο, προκειμένου να διατεθούν για τη βελτίωση του τομέα Υγείας,  ΣΗΜΕΡΑ ?

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ?, το ΚΕΕΛΠΝΟ ?, κάποια από τις εταιρίες Research ?, κάποια πανεπιστημιακή μελέτη ?, εργασία κάποιας ομάδας φοιτητών ?, στοιχεία του υπουργείου υγείας ?, κάποια από τις εταιρίες συμβούλων που περιστρέφονται υπό το μανδύα του ''μηχανισμού υποστήριξης ?, ποιός ?

Πολύ θα ήθελα να το ξέρω. Ότι πρέπει για case study ......

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ .....

Γεμάτος από νέα, ειδήσεις και αποκλειστικές πληροφορίες ο έντυπος τύπος της Κυριακής. Ονόματα για υπουργοποίηση, αναβάθμιση, υποβάθμιση και απομάκρυνση, πάνε και έρχονται. Και αναρωτιέμαι. Για πόσο ηλίθιους εξακολουθούν να μας περνάνε, όλοι αυτοί που δηλώνουν ‘’πολιτικοί’’. Το έχουμε καταλάβει, από χρόνια τώρα, ότι οι φημολογίες περί ανασχηματισμών σε δύσκολες καταστάσεις, δεν έχουν να κάνουν παρά μόνο δύο στόχους. (1). Να δημιουργήσουν μια ψεύτικη ελπίδα στο λαό ότι, με ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και (2). Να ρίξουν ‘’δόλωμα’’ και ελπίδες στους βουλευτές που είναι ‘’στην απέξω’’, λίγο πριν από τη καθοριστική ψηφοφορία για το μέλλον και τη τύχη της Ελλάδας. Καμία άλλη ουσία. Γνωστό και παλιό πλέον κόλπο (το οποίο συντηρεί βέβαια και η πλειοψηφία των ‘’διαμορφωτών γνώμης’’) και όσοι τσιμπήσουν, τσιμπήσανε.  

Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί, δεν θέλουν να βλέπουν ότι όσο περνάει ο καιρός, τα ‘’ψάρια’’ μαθαίνουν και δεν τσιμπάνε. Απλώς, αλλάζουν ρότα για άλλες θάλασσες. Και εδώ είναι που φαίνεται η πολιτική ηλιθιότητα κάποιων που κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την σημασία των ευρημάτων των πάσης φύσεως δημοσκοπήσεων, μετρήσεων τάσεων, σφυγμομετρήσεων, κ.λ.π., κ.λ.π.  Εντυπωσιάζονται όλοι (λένε) από τις αντιδράσεις του κόσμου !!!

Δυστυχώς και σε αυτές τις κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, η Ελλάδα στερείται Πολιτικών, ενώ βρίθει Πολιτικάντηδων.  Δυστυχώς ….

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ''ΑΡΙΑΔΝΗΣ''

Εξόφθαλμη πολιτική απάτη είναι όσα υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για το πρόγραμμα “Αριάδνη”, το οποίο παρουσίασε καθόλου τυχαία μαζί με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλάγων Ελλάδας, Κ. Βλαχάκη. Είπε ότι “η όποια επιβάρυνση κόστους και χρόνου είναι ασήμαντη μπροστά στο τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους, για όλους τους Έλληνες”.  Κι όμως πρόκειται για σπατάλη χρημάτων!!!

Σήμερα υλοποιείται το έργο «Εθνικό Ληξιαρχείο» με συνολικό προϋπολογισμό 42.907.342 ευρώ που καλύπτεται από το ΕΣΠΑ («Ψηφιακή Σύγκλιση»). Η αποπεράτωση του έργου είχε οριστεί σε 2,5 χρόνια από τον Δεκέμβριο του 2011, άρα σε 1,5 χρόνο από σήμερα, με στόχο την πλήρη μηχανογράφηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών των ληξιαρχείων. Στα σκουπίδια λοιπόν πάνε αυτά τα χρήματα;

Άλλωστε, με το άρθρο 81 του νόμου 3996/2011, «Έκδοση ληξιαρχικών πράξεων και ενημέρωση του ΕΜΑΕΣ», ορίζεται ότι ο ληξίαρχος υποχρεούται «να ενημερώνει αμελλητί την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.» που τηρεί το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών Συνταξιούχων (Ε.Μ.Α.Ε.Σ.) σχετικά με τις εκδιδόμενες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου της αρμοδιότητάς του».

Επίσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα ληξιαρχεία είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛΣΤΑΤ, όλες τις μεταβολές που αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους κ.λ.π., σε ήδη υπάρχουσα και λειτουργούσα ηλεκτρονική πλατφόρμα. Από την άλλη πλευρά, το «Εθνικό Δημοτολόγιο», το οποίο θεσμοθετήθηκε με το ν. 3274/2004 και καταρτίστηκε στο πλαίσιο «ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που αποσκοπεί στη δημιουργία και τήρηση κεντρικής βάσης δεδομένων», βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και χρόνια και εμπεριέχει πλήρη στοιχεία για τις μεταβολές τις οικογενειακής κατάστασης των πολιτών. Εκτός, αυτού οι εδώ και χρόνια αναγκαίες απογραφές των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δημοσίου, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει εξαγγελθεί και η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012.

Επομένως, η εισαγωγική διατύπωση που χρησιμοποίησε το υπουργείο κατά την παρουσίαση της “Αριάδνης” είναι ψευδής: “Η μερική μηχανογράφηση στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα Ληξιαρχεία, καθώς και η αδυναμία ηλεκτρονικής διασύνδεσης και ανταλλαγής πληροφόρησης Ληξιαρχείων-Ασφαλιστικών Ταμείων-ΓΓΠΣ καθιστούν το υπάρχον σύστημα τυφλό. Δημιουργήθηκαν έτσι οι προϋποθέσεις και άνοιξαν λεωφόροι για εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η αξιοποίηση των υπόγειων και αδιαφανών διαδρομών οδήγησε στα θλιβερά φαινόμενα παράνομης είσπραξης συντάξεων ή λοιπών ασφαλιστικών παροχών”.

20 Οκτωβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ !!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19/10/2012  -  13:13

Συνεχίζεται με ένταση η κόντρα Σαλμά – Τούντα

 

Τα λάθη και τις πιρουέτες των δαιδαλωδών ρυθμίσεων της πρόσφατης υπουργικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, με την οποία ετέθη σε εφαρμογή η νέα αγορανομική διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων, επιχειρεί τώρα ο Μάριος Σαλμάς να εμφανίσει ως... λάθη τα οποία διέπραξαν τα μέλη της επιτροπής τιμών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα!

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται παρά για ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόγεια, αλλά και δημόσια ενίοτε, αλλά... κρυπτογραφημένη πάντα αντιπαράθεση η οποία σοβεί με ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ του Μάριου Σαλμά και του προέδρου του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα.  Θα έχουμε συνέχεια, επί της οθόνης...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19/10/2012  -  15:14

Ανατροπή! Καταργείται το δελτίο τιμών φαρμάκων και αναμένεται νέο...

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων! Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, tο δελτίο τιμών το οποίο έχει ήδη εκδοθεί καταργείται άρδην και η αρμόδια επιτροπή τιμών συνεδριάζει εκ νέου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., προκειμένου να προχωρήσει σε επανατιμολόγηση με βάση νέα αγορανομική διάταξη, η οποία αναμένεται εντός ωρών να εκδοθεί από τον... αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19/10/2012  -  15:55

Αιφνιδιαστική τροπολογία Σαλμά καταργεί το clawback

 

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δύναται να συμψηφίζει τα χρέη του προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με το clawback κατέθεσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 20:05

Τι προβλέπει η τροποποίηση της υπ. Απόφασης για την τιμολόγηση του δελτίου τιμών

 

Πλαφόν στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, τίθεται με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, μετά τα λάθη και τις παραλείψεις που εντοπίστηκαν στο δελτίο τιμών.
Με την υπουργική απόφαση καταργείται ουσιαστικά το δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ενώ το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή Τιμών συνεδριάζει για τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων, προκειμένου να ισχύσουν από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
Το υπουργείο Υγείας και ειδικά ο κ. Μ. Σαλμάς, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην έκδοση υπουργικής απόφασης που να θέτει πλαφόν στις τιμές των φαρμάκων, γιατί ήταν άμεσος ο κίνδυνος εξαφάνισης φαρμάκων από την ελληνική αγορά από την ερχόμενη εβδομάδα.
Με βάση τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων οι εταιρίες δεν θα μπορούσαν να τιμολογήσουν τα προιόντα τους, διότι ανατρέπεται το ευρωπαϊκό σύστημα τιμών, που χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα αναφοράς.
Αν ίσχυε η προηγούμενη τιμολόγηση, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα προτιμήσουν να αποσύρουν ένα φάρμακο από την Ελλάδα προκειμένου να μη συμπαρασύρει την τιμή του στις υπόλοιπες χώρες.



Αποδελτίωση Αναρτήσεων  του  www.ygeia360.gr

ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ.

1) Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητική και συντονιστική υποστήριξη   
3.000.000,00 €

2) Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τα Καρδιαγγειακά και τα Μεταβολικά Νοσήματα
1.600.000,00 €

3) Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης του Καρκίνου   
1.600.000,00 €

4) Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης των Ατυχημάτων και των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
1.400.000,00 €

5) Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων  
1.100.00,00 €

6) Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης του Καπνίσματος και του Αλκοόλ
2.300.000,00 €

7) Υλοποίηση Δράσεων Κάλυψης Ιατρικών και Ψυχοκοινωνικών αναγκών Αλλοδαπών Υπηκόων Τρίτων Χωρών που ενδεχομένως χρήζουν διεθνούς προστασίας στην περιοχή του Έβρου.  
1.056.100€

8) Ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών     
1,481,157.00 €

9)Οργάνωση Εθνικού δικτύου καθολικού ελέγχου για την    πρώιμη  διάγνωση, έγκαιρη αντιμετώπιση και επιδημιολογική καταγραφή της νεογνικής βαρηκοΐας
950.000,00 €

Πιθανόν μας διαφεύγουν και άλλα έργα τα οποία δεν εντόπισε η έρευνά μας στο διαδίκτυο.

Πηγή : www.Ygeianet.gr

(Σ.Σ. Μήπως αγαπητοί του ygeianet, γνωρίζετε και τους αναδόχους, υπαναδόχους και λοιπούς εμπλεκόμενους σε αυτά ?)

19 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΛΙ Ο ΣΑΛΜΑΣ ???

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Σαλμάς που μας είπε ότι φροντίζει για την υγεία μας και γι΄αυτό σε 12000 φάρμακα θα μειώσει την τιμή τους.  Ξέχασε όμως να μας πει ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις νοσηλείες και στις εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο Σαλμάς, ο 29χρονος διοικητής και οι προσωπικοί πολιτικοί σχεδιασμοί
Βέβαια αφού μας φροντίζει όλους λογικό είναι να φροντίσει και τον 29χρονο φιλαράκο του και να τον βάλει διοικητή νοσοκομείου....


Ύποπτη χαρακτηρίζεται από πολιτικούς κύκλους η πρόσφατη «εκπαραθύρωση» του κ. Γιώργου Κραμποκούκη από τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, ο οποίος διόρισε 29χρονο ψυχολόγο που υπηρετούσε στο γραφείο του!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Υγείας κάτω από τη μύτη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Λέγεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς έχει σηκώσει «μπαϊράκι» θεωρώντας ότι το υπουργείο τού ανήκει και προβαίνει σε ενέργειες προσωπικής πολιτικής στρατηγικής, οι οποίες εκθέτουν την κυβέρνηση.

Τοπικοί παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλουν πως από τη στιγμή που ανέλαβε κυβερνητική θέση, ο κ. Σαλμάς κάνει τα πάντα για να δείξει την πολιτική παρουσία και την εξουσία του στην περιφέρεια που εκλέγεται. Ακόμα θυμούνται την πρόσφατη πρωτοβουλία που διατυμπάνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για να διανείμει μεταχειρισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και νέους εκτυπωτές (σ.σ. που κλήθηκε να αγοράσει το νοσοκομείο Αγρινίου) στα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.

Καταγγελίες για προσωπικούς σχεδιασμούς

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης στρατηγικής του υπουργείου αλλά σε προσωπικές ενέργειες του κ. Σαλμά, ο οποίος σκέφτεται να διευρύνει τα ποσοστά και την πιθανή δημοφιλία του σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία στο όνομα της εξουσίας που τού έχει δώσει ο κ. Σαμαράς.

Ως γνωστόν, ο αναπληρωτής υπουργός προέρχεται από την επαρχία Βάλτου – Ναυπακτίας όπου έχει ισχυρά ερείσματα και δεν συγκρίνεται με τον εσωκομματικό αντίπαλό του κ. Θύμιο Δρόσο. Ωστόσο φαίνεται ότι διακαίεται από τον ευσεβή πόθο να αποδείξει πως είναι καλύτερος, πιο αποτελεσματικός και με αδιαμφισβήτητη εξουσία από τον Ξηρομερίτη κ. Κώστα Καραγκούνη, τον δεύτερο βουλευτή που εξέλεξε η Ν.Δ. σ’ αυτήν την εκλογική περιφέρεια!

Για το λόγο αυτό φροντίζει να κάνει εμφανή την παρουσία του και να βαφτίζει σαν κυβερνητικό έργο του την προσφορά μεταχειρισμένων υπολογιστών από τα αζήτητα άλλων υπουργείων. Κάτι το οποίο συζητείται έντονα τόσο στην Τριχωνίδα, όσο και στο Μεσολόγγι όπου άλλα περίμεναν από τον κ. Σαλμά κι άλλα βλέπουν.

Για παράδειγμα, η υπόθεση με την αναπαλαίωση και τη λειτουργία του νεοκλασσικού κτηρίου που στέγαζε το νοσοκομείο Μεσολογγίου επιβεβαιώνει πώς κάποιοι πολιτικοί άλλα υπόσχονται προεκλογικά κι άλλα κάνουν μετά τις εκλογές, ειδικά όταν έχουν καλύψει και τους κατάλληλους θώκους.

Τριήμερο καψώνι

Από αυτήν την περιοδεία που οργάνωσε το στενό επιτελείο του κ. Σαλμά δήθεν για την ενίσχυση των αγροτικών ιατρείων προέκυψε κι άλλο ένα θέμα. Καταγγέλλεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός επί τρεις ημέρες άλλαζε το πρόγραμμα των επισκέψεών του και οι συνεργάτες του συμπεριφέρονταν στην κουστωδία που θα τον συνόδευε σαν να ήταν εθελοντές που υπηρετούσαν στο πολιτικό γραφείο του!

Αποκορύφωμα ήταν ένα φραστικό επεισόδιο που συνέβη ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό και τον τέως διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γιώργο Κραμποκούκη. Ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή σε μια στάση της περιοδείας και καθ’ οδόν για τον επόμενο σταθμό, ο κ. Σαλμάς ωρυόμενος ζήτησε από τον οδηγό του κ. Κραμποκούκη να κάνει δεξιά το αυτοκίνητο.

Μπροστά σε τέσσερα πρόσωπα ο αναπληρωτής υπουργός απαίτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να παραιτηθεί επειδή είχε βρεθεί ο αντικαταστάτης του! Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου, ο κ. Κραμποκούκης απάντησε ότι δεν τον διόρισε ο κ. Σαλμάς αλλά είχε υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας, γεγονός το οποίο εξόργισε το μέλος ενός υπουργικού συμβουλίου που υποτίθεται ότι εργάζεται για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

«Το δικό του παιδί»

Ο κ. Σαλμάς αντικατέστησε τελικά τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου με έναν 29χρονο ο οποίος έχει σπουδάσει ψυχολογία αλλά έχει απασχοληθεί στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Πρόκειται για τον κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, γιο του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων στο Αγρίνιο κ. Δημήτρη Δημητρογιάννη.

Λέγεται μάλιστα ότι όλο το σκηνικό με την απομάκρυνση του κ. Κραμποκούκη προκάλεσε τέτοιο θόρυβο στα τοπικά ΜΜΕ ώστε μέσα από το γραφείο του κ. Σαλμά «έπεσαν τηλέφωνα» σε Αθηναίους δημοσιογράφους για να γράψουν σε παραπολιτικά ότι ο νέος διοικητής είναι επαγγελματίας ψυχολόγος κι έχει κάνει μεταπτυχιακά στη διοίκηση μονάδων Υγείας. Κι από εμπειρία τι γίνεται; Από αξιοκρατία στην επιλογή δημοσίων λειτουργών; Υπάρχουν τόσες συμπτώσεις γι’ αυτό υπάρχει τόσος θόρυβος; Για τον πατέρα του νεαρού διοικητή στο νοσοκομείο λέγεται ότι εκτός από ανάδοχος δημοσίων έργων ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Δημοσιογράφοι της Αιτωλοακαρνανίας λένε ότι ο κ. Δημήτρης Δημητρογιάννης γνωρίζεται με τον κ. Σαλμά ήδη από το 1993 όταν επέλεξε να εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία για να υποστηρίξει την «Πολιτική Άνοιξη» του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο εργολάβος δημοσίων έργων λέγεται πως πάντα είχε πολιτική παρουσία και άποψη, ακόμα κι όταν ασκούσε κριτική για πολιτικές αστοχίες που αποδίδονταν τότε στον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και για επιλογές που έκανε έως πρόσφατα ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Νέο πρόσωπο – απαρχαιωμένες πρακτικές

Με αυτήν την κομματική αντίληψη και με τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο νεαρός κ. Δημητρογιάννης ανέλαβε ένα σημαντικό κρατικό πόστο το οποίο θα έπρεπε να τιμήσει ειδικά μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει.

Αντ’ αυτού ο διοικητής καταγγέλλεται από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου ότι παρενέβη εμμέσως στην εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση κοινού υπηρεσιακού συμβουλίου Αγρινίου – Μεσολογγίου και Κέντρων Υγείας, καταστρατηγώντας με τις αποφάσεις τους συνδυασμούς ψηφοδελτίων. Παράλληλα ο κ. Δημητρογιάννης ζητεί να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία και να επαναληφθούν.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά συμβαίνουν καθ’ υπόδειξη του κ. Σαλμά, ο οποίος πιθανώς να πιστεύει ότι έγινε «καγκελάριος επί της Υγείας», αλλά έρχεται να αποδείξει πως όσα πρόσωπα κι αλλάξουν αν δεν καταπολεμηθεί η νοοτροπία του κυβερνητισμού, οι κλώνοι του Μαυρογυαλούρου και του Γκόρτσου θα διαιωνίζονται.
 
newsbomb.gr

18 Οκτωβρίου 2012

Ο ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ICT Forum ...

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης μίλησε χθες στο 14ο ετήσιο συνέδριο “Greek ICT Forum”, παρουσιάζοντας ορισμένα από τα βασικά βήματα της πολιτικής του Υ.Δ.Μ. & Η.Δ. στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η προσπάθεια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να υλοποιήσει την πολιτική του, βασίζεται αφ’ ενός στη μέγιστη δυνατή  αξιοποίηση της υφιστάμενης «περιουσίας» του Δημοσίου (δηλαδή το διαθέσιμο λογισμικό, μηχανήματα και θεσμικό πλαίσιο)  και αφ’ ετέρου στην αναθεώρηση σε περισσότερο ρεαλιστική βάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και της δυνατότητας που αυτό δίνει να χρηματοδοτηθούν νέα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Καλά, εκεί στις ομάδες που φτιάχνουν για να σκέπτονται κα να σχεδιάζουν, δεν υπάρχει κανένας μεγαλούτσικος στην ηλικίας να τους μάθει κανένα κανόνα της εφαρμοσμένης πληροφορικής  ? Περιουσία δεν είναι μόνο το λογισμικό και τα μηχανήματα. Για το θεσμικό πλαίσιο, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα. Άγεται και φέρεται κατά το δοκούν (και ο νοών, νοείτω). Περιουσία είναι και το σχετικό ανθρώπινο δυναμικό (ώστε να μη καταφεύγουμε σε ‘’Μηχανισμούς Υποστήριξης’’) και οι ανυπολόγιστες διαθέσιμες πληροφορίες (Data που λέμε), οι οποίες χρειάζονται ξεκαθάρισμα, καθάρισμα και διασύνδεση.

Άντε λεβέντες μου με τα PMI, OMI, OGM, OMG, PSX, SXP και όλα τα καλόηχα ακρωνύμια, που μας θυμίζουν χαρακτηριστικά sport αυτοκινήτων. Τρία απλά χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας και μπορεί να τα πάτε καλά.

Hardware,  Software και  Peopleware.

(Χωρίς Ελληνική Μετάφραση).